Kovács Lajos nyugállományú ezredes, a „döglött ügyek” osztályának egykori vezetője nyilatkozott a Blikk.hu-nak a régi esetről.

Bankrablás a Hungária körúton, két halálos áldozat, a tettes pedig nincs meg még mindigFotó: Pixabay.com

Egy három évtizeddel ezelőtti ügyre emlékezett vissza a nyugalmazott ezredes a Blikk.hu-nak.

Ebédelni készült Bukta Józsefné és Pátrovits Sándorné az Országos Takarékpénztár Hungária körúti fiókjában 1977. március 4-én, egy esős pénteki napon. A kikészített ételeiket azonban már nem tudták elfogyasztani, mert egy férfi a bankfiókba bejutva a pulton keresztül átugrott, és a két nőt beterelte a fiók mosdójába – írja a lap Kovács visszaemlékezése alapján.

Talán azt gondolhatták, hogy a rabló bezárja oda őket, de a férfi letérdepeltette a két alkalmazottat és mind a kettejüket tarkón lőtte

- idézte fel a bűnügyet Kovács Lajos, aki maga is részt vett a nyomozásban.

A tettes 113 600 forintot vitt el, erre még ennyi év távlatából is világosan emlékszem. Akkor ez jelentős összegnek számított, mert egy havi átlagkereset kétezer forint körül volt.

Arról is beszélt a volt nyomozó, hogy vagy 40-50-en dolgoztak az ügyön.

Tudtuk, hogy a rabló egy TT-pisztolyt használt, illetve volt egy cipőtalpnyomunk és egy személyleírásunk a tettesről, egy 30-40 év körüli fekete bajuszos, hosszabb hajú férfiról. Emellett az egyik szemtanú, aki a bankfiókba akart bejutni a többi kint várakozó ügyféllel együtt, látott padlógázzal elhajtani egy világoskék Zsigulit a helyszínről.

- fogalmazott a Blikk.hu-nak Kovács.

Több ezer ilyen típusú, legálisan tartott pisztolyt vizsgáltunk meg lövéseket leadva belőlük, hogy meggyőződjünk arról, hogy a hüvelyek és a magok egyeznek-e a helyszínen találtakkal, de nem leltük meg az elkövetéshez használt fegyvert. Ezért illegálisan tartott pisztoly lehetett a rablógyilkosnál.

- mondta a nyugállományú rendőr, aki szerint annak idején ez a tipusú pisztoly igen népszerű volt.

Az autó alapján szintén nem sikerült lenyomozni a tettest.

Természetesen leellenőriztük a bankfiók ügyfeleit, mivel köztük sok honvéd volt a közeli laktanya és a sok tiszti lakás miatt, és ugye az esetükben adott volt a fegyver, de semmi használhatóra nem bukkantunk. Emellett a megölt banki alkalmazottak kapcsolatrendszerét is feltérképeztük. Mindketten ötven évesek voltak, Rátkovics Sándorné egyedül élt, Bukta Józsefné pedig pedagógus férjjel és gyerekekkel.

Egy férfit letartóztattak, aki bizonyíthatóüan hazudott az alibijéről és kapcsolata is volt az egyik áldozattal, azonban, ahogy fogalmaz,

A parancsnokot őrizetbe vették és le is tartóztatták, de végül bebizonyosodott, hogy ártatlan. Többen igazolták ugyanis, hogy részt vett a munkahelyén tartott elő-nőnapi bulin, így nem követhette a bankrablást

A tettest sosem kapták végül el.

A történtek után harminc évvel olyan dolgok jutottak a tudomásunkra, ami alapján nagy volt a valószínűsége annak, hogy az egyik áldozat gyerekkori, vidéken élő ismerőse követhette el a bűncselekményt. Passzolt sok minden, de már semmire sem mentünk vele, mert az illető időközben meghalt.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: Pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mzper x
Nem bírom a cigányokat. Idegileg.
Csak azért akarok börtönbe kerülni, hogy megöljek annyi cigányt, amennyit bírok.
A kurva anyád!
mzper x
Már első napon megfojtom a cigány cellatársam - mert egy állat vagyok.

www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4&list=RDMM&index=27
DR PRÉDlKÁTOR
Mááááááááá aszittemmmmmmmm hogy most történt bazzzzzzzzeg
mzper x
"Tudtuk, hogy a rabló egy TT-pisztolyt használt, illetve volt egy cipőtalpnyomunk és egy személyleírásunk a tettesről, egy 30-40 év körüli fekete bajuszos, hosszabb hajú férfiról. Emellett az egyik szemtanú, aki a bankfiókba akart bejutni a többi kint várakozó ügyféllel együtt, látott padlógázzal elhajtani egy világoskék Zsigulit a helyszínről." - hír 1980-ból!
Sámannus
Annyit erről a vitáról, hogy ismerve a mai viszonyokat, bizonyos felelősségre vonást egyes külföldiekkel szemben lehetetlen ma is megvalósítani, pedig a tények egy civilizált világban ezt lehetővé teszik. Mára a rossz irányban változó elbírálás szinte legálissá teszi a bűnelkövetést bármilyen cselekmény esetén, ha a delikvens a potentátok színe javához tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.