Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak.  Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A rendes magyar ember az oskolában megtanulja leirni a nevét, azután elmegy cselédnek orbán birtokára.Elvégre munkaalapú társadalom van/lesz, vagy mi a szösz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Rendes magyar ember nem jár egyetemre. Pont.
RonaGyuri
Hopp, sőt hoppá Mariska

a mondás szerint fejtől bűzlik, de mint tudjuk a farok is penetráns

Az orulunkvincent.blog „Rendes magyar ember nem jár külföldi egyetemre” című postja Pogrányi Lovas Miklós egy blődlijlt ismerteti. Ennek ürügyén – ő csak annyit írt, hogy címzetes egyetemi tanár, értsd óraadó egy egyetemecskén és, hogy „Schmidt Mária alkalmazza éppen ideológiai verőemberként” – utána kattintgattam.
Nos a huszonegyedikszazas.hu-n megtudhattuk tőle, hogy „a konzervativizmus a kereszténység politika formája”, valamint, hogy „a keresztény konzervativizmus nem réved terméketlenül a múltba, hanem tanul belőle. Nem retteg a jövőtől, hanem alakítani akarja. Nem undorodik a jelentől, hanem lubickol benne” na ez utóbbi tényleg releváns =))
S azt is, hogy „A keresztény konzervatív kíméletlen támadást intéz az ellen, ami az értékeinek elpusztítására tör”. S mint Lánczi NER-társtól tudjuk ezek legfontosabbika az az, amit korrupciónak szoktak nevetni!
De van cserkó is, a cikk mellett egy ajánló szerint Kancsi-mancsi azt meséli, hogy „Amikor a nyolcvanas években, akkor még szamizdatban, először olvastam Orwell 1984-című, nálunk tiltott könyvét”. Csak szólok ; nem csak nekem rémlik úgy, hogy 1984-ben pótóltam, de a könyvben is az szerepel, hogy második kiadás! =))
csipetke
A fideszes elit kölkei hol is járnak/jártak egyetemre?Na ugye..Akkor ezek nem rendes emberek...
csipetke
@RonaGyuri: 07:22 Ha nem az összeset említjük,hanem csak sajátlábú récsölt,vagy a gazsi-gyereket,akinek a 9 hónapos angliai kiruccanása 40 millába fájt az adófizetőknek. Sok fideszesről lehetett olvasni,hogy itthon is magániskolába járatják a gyerekeiket,ők meg tudják fizetni. Az átlag magyar gyereke pedig részt vehet a lebutított magyar oktatásban.
Csizmás Kond
Ez úgy butaság ahogy van. A külföldről szerzett tudás mindig is kincs volt mindenhol, a többit meg mindenki úgy értelmezi amennyire képes.
kereső
A rendes magyar ember az oskolában megtanulja leirni a nevét, azután elmegy cselédnek orbán birtokára.Elvégre munkaalapú társadalom van/lesz, vagy mi a szösz!
madlaci66
@Shikari: Össze tudod számolni, hogyhány fidesses járt a CEU-ra? És hány járt külföldi egyetemekre? Kezdve o1g és családjával? És ki finanszírozta ezek nagy részét? Csak nem a Soros?
madlaci66
@Shikari:És tudjuk mit művelt az országával.De ez nem válasz a kérdésre.
madlaci66
@Shikari: Igen, a nácik pedig európa nagy részét rombolták le és fosztogatták kimódszeresen. A szövetségesek pedig ezek után kezdtek bombázni. Ez tény. És ugye a nagy náci vezérek a felelősséget nem merték vállalni. Ez is tény.
madlaci66
@Shikari: Szóval mi a válasz a kiinduló kérdésre? Segítek pl. a Kovács nevezetű szóvivő a CEU-n végzett. Orbán angliában, a fia szintén. Folytatod?
sokanvagyunk
@sgl: (6:25) nem mindegy: savaz, vagy szavaz... :)
nezelodo
@csipetke: Istenem hova jutottunk, már sokak mellett szegény Gazsi hercegnek is megkérdőjelezik a magyarságát! Még jó hogy az apja már elátkozta, kitagadta és üldözi a tanítómesterét!
Csizmás Kond
@madlaci66: A CEU egy olyan egyetem ahová csak az nem jutott be aki nem akart...amúgy nem is egyetem csak ma annak nevezik.
Csizmás Kond
@Horizont: ...mittudom... mivel ma törvény határozza meg hogy mi micsoda ezért elvitatni nem lehet, viszont az egyetem eredeti funkciója nem a politikai oktatás volt...azt csak a akkori ugyancsak nagyhatalmu urak sarjainak a kedvenc semmittevő de hatalmi pozícióba juttató szorakozása emelte tudománnyá.
madlaci66
@Csizmás Kond: Akkor miért fektetett a fidess ennyi energiát a kiszorítására?
Csizmás Kond
@madlaci66: Mert Magyarországon a Magyar állam ellen oktatott, uszított és az alapítója politikai nézeteit érvényesítette.
Csizmás Kond
@Horizont: ...lehet nem rágtam meg elég apróra...az arról szól amikor az ókorban kialakult az akadémia.
A politikában nem lehet egyetemességról beszélni ezért az azt oktató intézmény csak viccből egyetem.
Nessy
Anno a politikai oktatásra ott volt a Foxi Maxi. Manapság a Közszolgálati egyetem. A kör bővülni fog, ha az alapítványok kuratóriumvezető politikusai beleszólnak az oktatásba. Márpedig belefognak!
Csizmás Kond
@Horizont: ...nem csak itt van így tehát akkor normális ország nincs is.
madlaci66
@Csizmás Kond: És ez igaz, mert a fidess ezt állítja? Érdekes Bécs örömmel hívta meg.
kokopelli
@Nessy: Lehet,hogy azokat küldte a Soros Gy..az Uni-ra,akik máshol csak portások lehettek volna a nagy pofájuk
miatt! ?
Csizmás Kond
@Horizont: Szerinted bármely más, nem a keleti frissencsatolt országok hanem pl német, amerika anglia spanyol stb ha egy egyetem a kormány megbuktatásán ügyködne, nyíltan hírdetné, azzal mi lenne ?
Csizmás Kond
@Horizont: A legkézenfekvőbb, hogy csak azok lázadoztak az elköltözés miatt akik mindent megtettek a kormány megbuktatásáért az unión belül. Amerika aki az egyetem úgynevezett székhelytulajdonosa még az sem nyüszített annyira mint a sorospolitikát folyató taknyoncok.
Nessy
@Csizmás Kond: Pártunknak és kormányunknak nem kell segítség ahhoz, hogy az unióban leégesse magát, a tudatosan valótlanságok állításai miatt, az állandó zsarolása és vétózásai miatt. Nekik küldjék a pénzt, de ellenőrizni eszükbe se jusson a felhasználás. Mit is szoktak itt mondani egyesek? Aki fizet az muzsikáltat!
Csizmás Kond
@Nessy: Ki hogy veszi...ugyértve kihez vonzódik. Amikor a tagságot vitatták én is mellette voltan minden akaratommal de ma tízszer is meggondolnám, ugyanis az amivel kampányoltak teljesen az ellenkezője amit ma művelnek.
Csizmás Kond
@Horizont: " Ajtó megől fehér galamb,. Ősz bárd emelkedik. Itt van, király, ki tetteidet. Elzengi, "
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod, anélkül a sok milliárd uniós pénz nélkül még a bányabéka fenekét sem látnánk alulról! Az hogy az elmúlt években hogy és mire használta ezeket az összegeket a kormány, abba nem szóltak bele. Ahhoz valóban nincs hozzászokva jelen kormányunk, hogy a jogok mellé kötelezettségek, és felelősség is tartozik! Ma is ezt látjuk az egész járványkezelésben.
Nem kampányolhat mindenki egy szóval:" Folyatjuk!"
Peller Anikó
@madlaci66: Ezt a seggnyaló barmot nem tudom mivel oktatták a román egyetemen, de úgy tűnik sodrófával.
Csizmás Kond
@Nessy: Ne lovagoljunk a zuniós pénzeken amíg nem tudjuk annak törvényeit.
Az hogy mit látunk vagy mit nem nem a pénztől függ...és példa rá, hogy bár több külföldi média is szórja a tudományt szerény kis hazánkban mégis sokaknak megmarad az egyírányó látószöge...
...és jogok...ez maszlag, a jog a kötelességek eredménye...nálunk pedig a kötelességet mindenki igyekszik lerázni magáról de teleszájjal hangozta a nemlétező jogait.
...és kormány...ennek is egyszer vége lesz és ha még élünk majd megbeszéljük hogy hogy is van és hogy volt. Nézz szét a baloldaladon, hányat látsz képesnek ma ebben a semminélküli világban a vezetésre úgy hogy ne valakinek behódoltja legyen, szabadon és egyedien vezessen...mert ha a zunió fogja adni az ukázt akkor ott pofázhatsz vazzee...használd ki amíg lehet...
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak folytattam az éneket...valamikor kötezező volt tudni elejétől a végéig.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem vagyok politikus, nem kenyerem a ma ezt mondom, holnap azt, és nem szokásom pofázni vazzee. Mit is kellene kihasználnom?
Madácsi Pali
Kinai egyetemet mi a 3,14nak csináltok akkor?
kokopelli
@Peller Anikó: A Pató Pál et. lenne az igazi magyar választó-typ. az Orbánéknak!! (;-))
balos
@Madácsi Pali: Arról úgyan ez a fostalicska hallgat,pedig a geci ezt is jól kiplakátolta,hogy a munkahelyeket is megvédi a kinaiaknak!Ezt már nem kötötte az orrára a fostalicskáinak! Meg azt a 22 ezret is megvédte akik nem lettek értesítve erről!
Csizmás Kond
@Nessy: Mongyuk ez látszik is és el is hiszem, épp ezért a megítélése sem lehet a szakmád. Szóval az uniós pénzek egy központilag jóváhagyott és kiutalt pénzek ami nem adomány, nem apanázs és nem általad vagy mások által megvonható feltétel...és a bekiabálást használd ki mert nem biztos hogy egy kormányváltás után lesz lehetőséged...
Csizmás Kond
@Horizont: a zunió kampányolt azzal hogy egyenlőség és a többi hazugság...hogy magánkéz stb. holott ő vagy az ő preferáltja vett meg mindent és tett tönkre...és ezt te is így láttad csak most valamiért mást mondasz.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem szokásom bekiabálni. Emlékszel még, amikor Szájer kérte az uniót, hogy amíg az a "kormány" van, addig ne adjanak pénzt Magyarországnak. Ja, nekik ez természetes!
Csizmás Kond
@Horizont: ...visszaemlékeztem amikor az Orbán uniós kampányakor mennyire másképp vélekedtél...
Csizmás Kond
@Nessy: ...sokmindenre emlékszem és nem is tagadtam soha hogy a mai ellenzék a mai kormánypárt ellenkezéseit lekoppintva kampányol, viszont azok csak kampányfogások, szarkavarás meg a buta emberek izgatásául szolgáló szarifasziságok. A lényeg hogy ha ma tényleg a zunió által meghatározott európaiak akarunk lenni akkor egyenlőek kell legyünk minden buzi, ratyi, félkegyelmű ferdehalmával...lehet ez neked tetszik de nekem nem...és bár sokaknak tetszik soha senki nem gondol a gyerekeire, az unokáira hogy azoknak majd fog-e tetszeni és ha majd a sajájait kell átkozza annak milyen következményei lehetnek...mert ez a felfogás nem fejlődés sem nem haladás...ez csak egy elbutított megalázó mánia...
madlaci66
@Shikari: Ki is kezdte azt a háborút, ha már csak ezen tudsz lovagolni? Ausztrtia annektálása? Lengyelország megtámadása? Emberek millióinak módszeres meggyilkolása? Országok módszeres kifosztása? Szerinted meg kellett volna simogatni a buksiját?
madlaci66
@Shikari: próbálok válaszolni az eredeti témára is:
1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája
a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában volt.
Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat
Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen
Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is,
Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár
madlaci66
@Shikari: Hadüzenet? Ha jól emlékszem 1939.szeptember 3-án történt, mert nem állították le a lengyelek elleni háborút. Hogyan jönnek a témához a Sztálin féle dolgok? A végén még azt mondod, hogy hitler csak megmenteni akarta az oroszokat?
madlaci66
@Shikari:Sőt volt aki a NATO-ban is töltött be katonai tisztséget. És egy csomó náci menekült dél-amerikába a vatikán segítségével. De ezek nem mentik fel hitlert. A háború végén elkezdődött a hidegháború. Az már egy másik téma.
kokopelli
@madlaci66: nem érdemes vitázni! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.