Hat hétig küzdött a koronavírussal a népszerű énekes, aki szerint a járvány kitörése óta még orwellibb lett a világ, mint volt. De megemlítette a rajta viccelődő Bödőcs Tibort és a gyerekek nemváltó műtétjét is.

YouTube-csatornáján jelentkezett jó egyórás videóval a népszerű énekes, Kovács Ákos, aki többek között a rajongói kérdésekre is igyekezett válaszolni. Ennek kapcsán került elő, hogy bizony ő sem úszta meg a koronavírust – vette észre a Blikk.

Ákos is elkapta a koronavírust, halálközeli élménye is volt

Kovács Ákos Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes a Szent István-bazilikában, a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorához tartott helyszínbejáráson 2020. november 26-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Arra a kérdésre, hogy milyen vakcinát kapott, így felelt Ákos:

Nem kaptam vakcinát, hanem átestem ezen a betegségen. Na, most azért csókoltatnám azokat ehelyütt, akik szerint nincs ilyen betegség. Hát, lehet, hogy nincs, de nekem azért hat hetem benne volt, egy-két fulladásos halálközeli élménnyel, úgyhogy nem kívánom senkinek. És azt kívánom, hogyha ez az oltás segít, én nem tudom, nem vagyok szakértő, akkor lehet, hogy ez lesz a megoldás, nem tudom, vagy át kell égni rajta, de túl sok barátom van, aki érintett, van olyan ismerősöm is, aki élet és halál között van emiatt. Nem tudom, mi a megoldás. Lehet, hogy én kaptam a nagyobb kegyelmet azzal, hogy megbetegedtem és valahogy túllettem rajta.

A népszerű énekes egy másik kérdéscsokor kapcsán arról is beszélt, hogy milyennek látja most a világot, orwelli-e, vagy sem. 

Azt, hogy tudtam-e, hogy ilyen orwelli világ jön, azt nem tudtam. Azt tudtam, hogy amiben sokáig éltünk, és amiben az akkori jelenünk volt, az egy orwelli világ. De ez a világ, hogyha lehet, még orwellibb, abban az tekintetben, hogy egészen elképesztő, a józan észt, a történelmi tapasztalatot és a biológiai tudásunkat is semmibe vevő eszmék törnek előre, ellentmondást nem tűrően lépnek fel, tönkreteszik azt, aki mást merészel gondolni arról, amiről ők nagyon határozottan gondolkodnak valamit, amit – ha még létezik ez a fogalom – normális emberek gyakran őrültségnek is tarthatnak

- mondta el az énekes a vlogjában, és egy példát is hozott a szerinte egyre inkább orwelli világra:

Hogy egy példát mondjak, hogy kell-e gyerekeknek nemváltó műtétet engedélyezni, akárcsak az egyik szülő beleegyezésével, vagy akár mindkét szülő beleegyezésével is, de Amerikában már egy szülő beleegyezésével is lehet. Tehát orwellibb a helyzet most, mint korábban volt. És ezért van az, hogy némely dalok, nem azt mondom, hogy mindegyik, de jópár közülük talán aktuálisabbnak tűnhet. Ezt általában a világhelyzetre értem, mielőtt félreértés lenne.

Egy másik kérdés kapcsán előkerült Bödőcs Tibor humorista is, aki többek közt Ákost is megemlítette már. Ákos erről elmondta, egyáltalán nem zavarja, hogy a humorista rajta poénkodik, hiszen

egy humoristának az a dolga, hogy poénkodjon.

Forrás: blikk.hu, youtube.com/akoxvid

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Halálközeli élmény után rögtön tolt egy kis propagandát.
Nekem meg attól van halálközeli élményem ha ez a fidesz bérenc megszólal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Halálközeli élmény után rögtön tolt egy kis propagandát.
Nekem meg attól van halálközeli élményem ha ez a fidesz bérenc megszólal.
Pálinkás Pál
hazudsz görény...utolsó szaros propagandista vagy!...
namihami
Hát az az Isten, akit fideszeseink annyira favorizálnak (most és mára--mert emlékezhetünk, hogy volt amikor még másik , kicsit vörösebb ""istent"" imádtak) a saját bárányaira se vigyáz? Ezekre azért talán mégiscsak illene neki jobban odafigyelni, nem!?!?!
Nyírfa
Istenem, ez a fiú tudja, miről írt Orwell?
RonaGyuri
@Nyírfa: nem, de nem is várta tőke senki!
Azon gondolkodtam, hogy a mérhetetlen ostobasága vagy az aljassága a nagyobb! =))
Nyírfa
@RonaGyuri: Azt hallottam róla, hogy megtérés által tudott felhagyni a függőségeivel, mint Eperjes is.
Csak hát ezek a "megtérések" nem feltétlenül járnak megvilágosodással is, ellenkezőleg, inkább átmentik az anyagi függőséget egy érzelmi-szellemibe. Eperjesért nagy kár, mert bitang tehetséges, de Ákos számomra értékelhetetlen.
kokopelli
@RonaGyuri: ...tudhatja,mert látta a nevét egy könyvesbolt kirakatában! Nem is lakhat messze,gondolta,
mert magyarul írta a könyvét is! (;-))
cirip
Kovács Ákos szövegelése a cikkben egy se fúle-se farka, zavaros blabla.
division
@Pálinkás Pál: Mint mindenki, aki le meri írni, milyen kegyetlen rosszul volt a fertőzése alatt...
division
Nagyon sok remek dalt írt eddigi pályafutása során már, pont mint Nagy Feró vagy Pataky (bár az igazi EDDA idejében Slamo írta a dalokat). A többi nem igazán érdekel velük kapcsolatosan, ugyanis nekem semmit nem ártottak. Ez van. Nem fogom őket utálni, a hallhatatlan dalaikat meg pláne nem. Elegem van már ebből a mocskos gyűlölködésből.
simmering73
Népszerű énekes? Na ne röhögtessenek. Talán egy jól behatárolható szűk körben.
division
@Szeparepa2: Lehet, de elhiheted, az sem érdekel mindenkit ami téged érdekel. Nagy rock rajongó vagyok gyerekkorom óta, az EDDA dalai örökre belém ivódtak, és Pataky pálfordulásai sem tudná kitörölni a fejemből a Torony, A keselyű, Kölyköd voltam, A hűtlen, Minden sarkon...stb. dalait, ahogy a Nagyvárosi farkasét sem Feróéktól. Ákos ugyan nem annyira az én műfajomat képviselte soha, de írt annyi számomra is emészthető dalt a rock keretén belül, amelyeket sosem kapcsolnék ki ha azok szólna a rádióban. Tudod, én nem tudok másként nézni ezekre az emberekre csak mint zenészekre, bárhová is mentek el később. Gondolod, díjazom Pataky cigány muzsikáit, vagy Feró celebbé válását? Nem, sőt...De a "múltat ki nem tépheti" semmi az ember szívéből. Vikidál is megkapta a magáét, hogy besúgó volt meg minden (persze akkoriban ki tudja mi volt az igazság), de a mai napig még egy olyan torok nem született mint amilyen az övé volt, azok a P.Mobil, Dinamit, P.Box dalok meg a mai napig etalonok.
division
@Szeparepa2: Azt hiszem meg is jegyeztem egy előző hozzászólásomban, hogy a régi EDDA dalokat Slamo szerezte, ez meg is látszott amikor szétmentek, és Pataky már arról kezdett énekelni hogy a "Csőd közepén állok":-) Zeneileg is kezdtek visszafejlődni, lehetett érezni. Igen, Patakynak volt egy tájszólása, de jó hangja volt. Azért én nem keverném ezeket a régi dalokat össze mondjuk egy náci szerző művével, mivel kétlem hogy azzal azonosulni tudnék, de ezekkel a dalokkal nagyon is. Amennyiben ez számodra hatalmas hiba, és ezért náci meg magyarellenes lennék, hát vállalom. A jelenlegi szerepvállalásuk számomra sem szimpatikusak, de a múltat...már leírtam:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.