1961. április 12-én a Szovjetunióból indították útjára a világ első embert szállító űrhajóját, a Vosztok-1-et, fedélzetén Jurij Gagarinnal repülő őrnaggyal, aki összesen 108 percet töltött odafenn. Ezzel egyúttal a nagy kérdés is eldőlt, hogy vajon ki küld először embert az űrbe, a szovjetek vagy az amerikaiak. Az USA válasza persze nem maradt el.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tényleg nincsenek véletlenek

mikor a Spektrumon hallottam még csak csodálkoztam

Most azonban, hogy ma reggel már a hvg.hu is így vélekedik, sőt igen árulkodó módon nem lehet a cikkre reagálni, az már sokat elárul.
A portál „60 éve ezen a napon már nagy volt az izgalom a Szovjetunióban” című cikkének már a címe is elképesztő és igencsak jól kvadrál a TV csatorna dumájával, aki arról zagyváltak, hogy a szovjet emberek hogyan szorítottak Gagarinéknak.
Nos megnyugtathatok mindenkit az aki ilyeneket állít az nincs magánál, és vagy mélységesen tudatlan és/vagy tájékozatlan, vagy ocsmány módon hazudik.
A Szovjetunióban nem volt rá példa, hogy egyetlen esetben is bármely űreseményt ne csak utólag tegyenek közzé. Esetünkben Gagarin már rendben leszállt mikor az első híreket közölték! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.