Néhány nap alatt bírálták el tavaly az állami kiadású tankönyveket azok a szakértők, akiket az Oktatási Hivatal (OH) kért fel a saját tankönyvei értékelésére – írja a Telex.

Iskolai tananyag lett Pataky Attila
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az Oktatási Hivatal által felkért szakértők a legtöbb tankönyvben meglepő módon alig találtak hibát, és mindegyiket gond nélkül átengedték. 

A Tanosz mint a tankönyvkiadók államtól függetlenül működő szakmai szervezete szerint az Oktatási Hivatal egyik (fejlesztési) részlege a könyveket az Oktatási Hivatal (akkreditációs) részlegéhez nyújtotta be jóváhagyásra, és az – talán nem meglepő módon – a tankönyveket minden esetben feltétel nélkül pozitívan is bírálta el”.

Mint írják, az adatok szerint a felkért szakértők többsége a szakmában megszokottól eltérően néhány nap alatt végzett az akkreditációval: voltak, akik 3-4, mások 5-6 nap alatt készültek el akár több tankönyv egyenként több száz oldalas anyagának bírálatával. Az is gyanús, hogy majdnem mindegyik tankönyv értékelése 95-100 százalék közé esett, és a gyors munka után a bírálók szinte mindig azt írták, hogy a tankönyvben nincsenek helyesírási hibák.

A villámgyors felülvizsgálat során természetesen olyan részletek is zöld utat kaptak, mint a kormányhoz hű Pataky Attila egyik dalszövegrészlete:

„Ünnep oly szép, a gyertya, ha ég, a szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian…”

- olvasható az új hatodikos etikakönyvben.

Forrás: Telex

Fotó: MTI/Mohai Balázs

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Szeparepa2: :) Már betették. Erről szól a cikk. Mióta kifizetődő két rossz közül választani, amikor a jót is lehet?
SÍva
@Nyírfa: Ha már mindenképpen be akartak rakni valamit akkor rakhatták volna a Piramistól a "tél volt, hó esett és jöttek az ünnepek..." ismered? Szerintem ennek van igazi mondani valója is.
Nyírfa
@SÍva: :) Hát, ha már mindenképpen kortárs dalszöveg-idézettel kéne ünnepi hangulatot teremteni, akkor inkább a Piramis. :)
Csak nem tudom, ők illeszkednek-e a kormánypolitikához.
Nyírfa
@SÍva: Elolvastam a szöveget: tetszik.
SÍva
@Nyírfa: Hallgasd is meg. Ha jól emlékszem erre a zenére két szöveg készült (nem vagyok biztos benne)! Mindkettő nagyon jó. Egyébként is szeretem Révész hangját. A másik akit kedveltem az Vikidál volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.