Az utóbbi két évtizedben számtalanszor láttuk különböző csatornák különböző műsoraiban Friderikusz Sándort, most azonban visszavonulóban van a tévézésből. A Blikk.hu-nak arról mesélt, miért döntött így, és hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve.

„Éppen visszavonulóban vagyok" – Friderikusz elárulta, miért lett elege a tévézésből

Fotó: MTI/Földi Imre

Friderikusz jelenleg az RTL Klub műsorában (Életünk története) látható a televízióban. Ez előtt azonban négy évig nem láthattunk a képernyőn, és legutóbbi, Blikk.hu-nak tett nyilatkozata szerint már nem is nagyon fogjuk ott elcsípni. Amikor arról kérdezték, miért nem maradt eddig egyik csatornánál sem huzamosabb ideig, így válaszolt:

(...) A hazai tévés műhelyek zöme pedig hasonlóképpen működik, mint a magyar társadalom többsége: hanyagul, ráérősen, sok esetben a másik átverésére alapozva. Nem mintha morális instanciának tekinteném magam, de amikor egy helyen többször is azt tapasztaltam, hogy minden más fontosabb, mint a munka és a teljesítmény, amikor hol politikai ármányok, hol masszív hazugságok hálójába kergettek, egy idő után inkább szabadultam.

Arra a kérdésre, hogy meddig szeretné folytatni a tévézést, szintén egyértelmű választ adott, és abba is betekintést engedett, hogy milyen önálló tervei vannak:

Én úgy érzékelem, hogy éppen visszavonulóban vagyok. A nagy tévécsatornáktól feltétlenül. Rendben van, most évente kétszer hat adásban feltűnök az Életünk történetében késő éjszaka a nagy RTL képernyőjén, de én már ennél többet az országos televíziózástól nemigen akarok, már csak azért sem, mert szerintem a televízió elvesztette egykori jelentőségét, legalábbis idehaza. És mert fontos dolgokról , ügyekről és jelenségekről a nagy tévékben már nemigen lehet beszélni, a csatornafőnökök szerint azt senki nem nézné meg, ezért építettünk az elmúlt három-négy hónapban egy önálló kis tévéstúdiót, ahol úgymond független műsorszolgáltatásba kezdek, április 29-től beszélgetéseimet – egyelőre hetente egyszer, csütörtök esténként frissítve – a Facebookon és a YouTube-on lehet majd látni, illetve podcast formában meg is lehet hallgatni.

Így már csak néhány hetet kell arra várnunk, hogy megnézzük, milyen az a műsor, amit Friderikusz Sándor maga tervez meg és kivitelez, mindenféle kötöttségek nélkül.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Földi Imre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.