A könyvek segítenek a gyerekeknek a világ felfedezésében, az emberek megismerésében, megtanítják őket különbséget tenni jó és rossz között. Az olvasás bővíti a szókincset, fejleszti a beszéd- és íráskészséget: a gyerekkönyvek átlagosan 50 százalékkal több ritka kifejezést tartalmaznak, mint például a fő műsoridőben sugárzott tévés gyerekprogramok. Mit tehetünk szülőként, hogy átadjuk gyermekünknek az olvasás szeretetét? […]

(Forrás: Napidoktor)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ahogy megtanultam olvasni faltam a könyveket, tévé még nem volt , testvérem nem volt hát olvastam. Imádtam. Aztán megszületett az első gyerekem, fiú, rengeteget meséltem neki mindent végighallgatott, imádta. Aztán megtanult olvasni, falta a könyveket. Néha fékeznem kellett :) Aztán megszületett a húga , neki is mesélni akartam, de egy mesét se volt képes végighallgatni. Hát ő nem falta a könyveket, nagy bánatomra a kishúga dettó volt. Most itt volt a 6 éves fiúunokám a fiam gyerek, ősszel megy suliba. Könyvtárba járnak vele. Mesélnek neki mindennap. Két könyvet kiolvastam neki egy hét alatt, imádja. De látnom kell, hogy a mai gyerekek nagy kísértésnek vannak kitéve a technikai kütyük által van akit elcsábít. de valami ösztönös akármi is van, hogy van aki imád olvasni van aki nem. Mind a három gyerekünk diplomás lett.
Emlékszem amikor először megláttam az összefoglalókat a kötelező olvasmányokról majd felrobbantam. Igen terelni kéne gyermekeinket, unokáinkat az olvasás felé. Kérdés mennyire vevő rá. De meg kell próbálni. Olvasni jó :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltmárjobbis
Asszem olcsóbb interneten olvasni - hamár amúgyis elő kell fizetni az internetre-, mint több ezer forintért megvenni a könyveket.
Horizont
@voltmárjobbis: Oké, de a könyvnek varázsa van és illata :)))
voltmárjobbis
@Horizont: 04:18 18?18 de a könyvnek varázsa van és illata . Több évvel ezelőtt. Se varázsa, se illata, csak nem volt internet, ahol elolvashattad. Meg kellett venned
Horizont
@voltmárjobbis: Én ezt másképp gondolom nem baj ugye?
voltmárjobbis
@Horizont: Nem baj. Csak ki tudja megvenni ma 2-3000 ft-ért a könyveket?
Horizont
@voltmárjobbis: Hát ez a legnagyobb baj. Már sokkal többe kerül .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.