A könyvek segítenek a gyerekeknek a világ felfedezésében, az emberek megismerésében, megtanítják őket különbséget tenni jó és rossz között. Az olvasás bővíti a szókincset, fejleszti a beszéd- és íráskészséget: a gyerekkönyvek átlagosan 50 százalékkal több ritka kifejezést tartalmaznak, mint például a fő műsoridőben sugárzott tévés gyerekprogramok. Mit tehetünk szülőként, hogy átadjuk gyermekünknek az olvasás szeretetét? […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A Kádár-érában fillérekbe kerültek a könyvek, bárhol, boltokban, munkahelyen hozzá lehetett jutni.
Óriási volt a választék. Ez is múlt már.
Nem mellesleg volt miből , és volt hol olvasni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Nyírfa: Most nagyon irigy vagyok! Nekem már nem lesz unokám. De elfogadom az indokot, mert sajnos érthető.
Nyírfa
@Nessy: Még az enyémek is csak a valamikori jövő lehetőségei.
Egyelőre a fiúk tanulnak és élvezik az életüket, az önállóságot. A nagyfiam kint is egyetemre jár, és már beutazta a fél világot, a kicsim is vizsgákra készül, több lábon akar állni, és én ezeknek a törekvéseknek nagyon örülök. Csak a saját család nincs képben, pedig már nem húsz évesek.
De ez az ő életük, ők döntenek, mikor, mit, hogyan.
Nyírfa
@Horizont: Én még ma is a textilpelenkára esküszöm, gondolom, ennek már lőttek. Hirtelen nem is tudom, milyen segítő eszközök lehetnek. Cumi, cumisüveg...megállt a tudomány. Annak idején mindent kifőztem, az üvegeket, a pelusoknak volt egy kis üstöm...tényleg, tisztára múlt század! :)
Kisgyermekes anyukaként a logisztikát megoldottam azzal, hogy a fiúk között hagytam jócskán időt, így nem két kicsim volt, hanem egy nagyfiú és az öcsike.
Azt elképzelni sem tudom, hogy nagyjából egyidős lurkókkal hogyan boldogulnék.
voltmárjobbis
Asszem olcsóbb interneten olvasni - hamár amúgyis elő kell fizetni az internetre-, mint több ezer forintért megvenni a könyveket.
voltmárjobbis
@Horizont: 04:18 18?18 de a könyvnek varázsa van és illata . Több évvel ezelőtt. Se varázsa, se illata, csak nem volt internet, ahol elolvashattad. Meg kellett venned
voltmárjobbis
@Horizont: Nem baj. Csak ki tudja megvenni ma 2-3000 ft-ért a könyveket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.