A Blikk arra tett kísérletet pénteki cikkében, hogy felmérje az ország leggazdagabb embere és Várkonyi Andrea műsorvezető között kötendő házasság vagyonjogi kövekezményeit.

480 milliárdos forintos vagyon a tét: Mészáros Lőrinc ezért fog házassági szerződést kötni Várkonyi Andreával

Fotó: Hot!

A bulvárlap által megszólaltatott ügyvéd, Harsányi Ádám Marcell nem ismeri Mészáros Lőrincet, de biztos benne, hogy kötnek majd szerződést a leendő feleségével.

– Ebben részletesen szabályozzák, hogy válás esetén kinek mi jár a vagyonból. Az egyik megoldás a vagyonelkülönítés. Akkor választják, ha az egyik félnek sokkal nagyobb a vagyona, például ingatlan, bankbetét formájában vagy vállalkozóként, cégvezetőként akár sokmilliós havi fizetése van. A szerződésben leegyszerűsítve tulajdonképp azt tisztázzák, hogy válás után senkinek semmi köze a másik vagyonához

– magyarázta Harsányi.

Az ügyvéd eddig mintegy 50 pár megbízásából hozott tető alá ilyen jogi megállapodást. Mintegy 50 ügyfele között voltak százmilliós vagyonnal rendelkező személyek is, milliárdosok viszont eddig nem.

Némelyek néhány 10 millió forintos vagyon mellett is ragaszkodnak az okiratban foglalt feltételekhez.

A szerződésben részletesen szabályozzák, hogy válás esetén ki mit visz, például a volt feleség kap egy házat vagy meghatározott pénzösszeget, ezt nevezik az eljárásban búcsúajándéknak.

Harsányi Ádám Marcell tapasztalatai szerint három okból szoktak a házasulók szerződést kötni.

Hogy Mészáros Lőrinc köt-e, és ha igen, milyen szerződést Várkonyi Andreával, azt csak ők és az ügyvédjük tudja, de a több száz milliárdos vagyon miatt a szakértő szerint szinte biztos, hogy mindent részletesen szabályoznak majd az okiratokban.

Forrás: Blikk

Címlapkép: Hot!

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Szóltak neki onnan fentről,hogy kössön házassági szerződést. Mert lölő vagyona tuggyukkié...Nehogymá' [email protected] egy rövidke házassággal...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Andikának jó gyomra van, szellemi igénye 00!
Sámannus
Az a baj, hogy velünk nem kötött ilyen szarződést a zügyvédúr. Pedig lenne miért bevonulni egy hűvös helyre neki is ha olyan természetes a lopott vagyonok bitorlása.
Kurválkodás akkor is kurválkodás ha sok pénzért csinyájják.
SÍva
Pénztáros és ovi is kötött házassági szerződést vagy vagyon megosztásit? Náluk válás esetén kinél mennyi marad? Vagy ott egyszerűen csináltak egy végrendeletet?
namihami
Persze, hogy kell a szerződés. Nem a Viktor vette el. Neki már ott a sajátja, nem kell a más feleségét vernie.
Qqberci
Azért Bill Gates nem volt ilyen szarrágó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.