A szórakoztatóiparban dolgozók munkáját az elsők közt vitte el a vírus, most viszont azon aggódnak, hogy a hétvégi terasznyitás kapcsán kialakult tömegjelenetek miatt akár újabb hullám indulhat el.

Mint ismert, a hétvégén a teraszok kinyitása nagy tömegjeleneteket vonzott minden városban, Budapesten és a megyeszékhelyeken tömegek lepték el a közterületeket, volt, ahol spontán utcabuli alakult ki.

Fluor Tomi szerint kicsit olyan volt a hétvégi terasznyitás, mint "egy emberkísérlet"

Fotó: Facebook/Fluor Tomi

A spontán őrületen többek közt Zacher Gábor toxikológus is kifakadt, szerinte meglesz a böjtje ennek a bulizásnak.

Ámde a zenészek egy része is úgy látja, hogy kissé óvatosabbnak kellett volna lennie az embereknek szombaton és vasárnap – noha megértik azt is, hogy már mindenki vágyott a társasági életre.

A Blikknek Fluor Tomi a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

Én csak a saját teraszomra ültem ki, mert sejtettem, hogy ez történik majd. Tele volt a város oltatlan fiatallal, egymás hegyén-hátán voltak. Jobban tartok a vírustól annál, mint hogy ilyen tömegbe merészkedjek. Közben értem, hogy mindenki vágyik a szabadságra, de szerintem ez kicsit olyan volt, mint egy emberkísérlet, várni kellett volna még két hetet a teraszokkal.

A cikk szerint a Wellhello első fellépése május 29-én lesz Pápán, Fluor pedig reméli, hogy nem kell lefújni a bulit. Hétfőn autóba is pattant, hogy körbenézzen Budapesten, akkor már nem látott a hétvégi tömegjelenetekhez hasonlókat.

Péter-Szabó Szilvia szerint sem volt jó érzés látni a felvételeket a tömegjelentekről:

Rémisztő volt nézni a képeket, hogy milyen zsúfoltság volt a hétvégén. Megértem az embereket, hogy már depressziósak a négy fal között és szórakozni vágynak, de okosan kell. Mi is voltunk a hétvégén a családommal Solymáron, de kerültük a tömeget (...) Végre látjuk a fényt az alagút végén, nincs szükség egy újabb hullámra. Jó lenne minél előbb visszatérni a normális kerékvágásba, és talán koncertek is elkezdődnek lassan. Mi, zenészek tavaly március óta ülünk a kispadon, érthetően mi lettünk először korlátozva, s félek attól, hogy nekünk tart majd legtovább a karantén

- nyilatkozta a Blikknek. 

A népszerű Curtis a közösségi oldalára a következőket posztolta ki a cikk szerint:

Tök logikus, hogy fellépés nem lehet... De mire újra lehetne, jön az új hullám.

Forrás: blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

folt
Most az forog közszájon, hogy Orbán ezzel a húzásával áttolta a felelősséget az emberekére és innentől kezdve az emberek a hibásak, mert állat módjára viselkednek.
Sajnos az ellenzék is ezt kommunikálja TELJESEN ROSSZUL, amivel Orbánt igazolják. Tényleg ennyire hülye az ellenzék?

Ez nem igaz !!!

Azé a felelősség, aki világelső halálozási rátánál 1,5 millió valóban védett embernél ilyen formában engedte a nyitást. (Ha átadnak bármit is, ami nincs teljesen befejezve vagy rosszul van megcsinálva és ezért balesetveszélyes, az a felelős, aki átadta, vagy az, aki sérülést szenvedett a használatakor? Ugye, hogy ugye!)

A magyar olyan fajta, hogy ami nincs megtiltva, azt szabad. Orbán, aki ismeri a néplelket, ezt nagyon is jól tudja! (Ez bizony felveti a szándékosságot is, mert Orbán a járvány elhúzódásában érdekelt - neki és a sleppjének az hozza a pénzt és a különleges jogköröket, az ország meg le van sajnálva, ahogy eddig is le volt sajnálva mindig. Hiába dumaszínház - így az ország, meg úgy a magyar emberek - Orbán tettei mást mutatnak)
folt
Sajnos jelenleg egy ember az ellenzék: Hadházy Ákos
Egyedül ő csinál valamit - és elég komoly dolgokat -, míg a többiek csak pofáznak és pofáznak és pofáznak. De még csak ne mis segítik a munkáját, egyedül civilek segítségével végzi a munkáját!
Ha csak tíz ilyen ember volna az országban, Orbán már úgy megbukott volna, mint Rottenbiller!

AZ ELLENZÉK SZÉGYELLJE MAGÁT - MINDENKISTÜL!!!
Sajnos igaz a mondás: Nem Orbán ennyire jó, hanem az ellenzék ennyire szar! (nem idéztem pontosan - lehet, hogy a "szar" szó nem szerepel az eredeti mondásban)
Aki Én
De tudjuk, hogy az emberek ilyen felelőtlenek. Ezt lépcsőzetesen kellett volna, és később.
folt
Foci-Eb a végcél. Az egész nyitás annak van alárendelve.
Katalina62
@folt: félig- meddig van csak igazad, mert azért hallottam, én az ellenzéktől azt, hogy Orbán átharítja a felelősséget az emberekre, de bármit mond az süket fülekre talál! Másrészt ebben az embereknek igenis van felelőssége!
ómió
Pedig csak a "vakcinapróba" indult be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.