A Pszeudo Bíró Ica névre keresztelt gipszalkotás pedig hosszú évekig porosodott egy kis fáskamrában, ahonnan 2019-ben, kilakoltatásakor szállíttatta el az énekesnő.

"Szerintem az én akkori külsőm, a testem megér ennyi pénzt" – 7,8 millió forintért árulják a Bíró Icáról készült tangás szobrot

Bíró Ica modell Budapesten, 1969. január 28-án. Fotó: MTI /Sziklai Dezső

Bíró Ica már régebben is szerette volna eladni, de hosszú évekig nem lehetett hallani a szoborról. A napokban azonban feltűnt a Kieselbach Galéria honlapján, ahol nemcsak kiállították a műtárgyat, hanem eladásra is kínálják, ami nagy segítség lenne most számára. 

A Metal Lady még 1987-ben állt modellt Pauer Gyula szobrászművésznek. A Blikk megtudta, hogy a Kossuth-díjas szobrászművész alkotása nem kevesebb mint 7,8 millió forintot ér. Az újság megkereste Bíró Icát, aki így beszélt a szoborról:

Szerintem abszolút megér ennyit az életnagyságú szobor: egyrészt egy nagyon elismert művész készítette, másfelől szép alkotás lett. Szerintem az én akkori külsőm, a testem megér ennyi pénzt. Egyébként nem tudtam, mennyit állapított meg a galéria, nem értek a művészethez, de bízom bennük, ők értenek hozzá, jól végzik a munkájukat. Én bizományba adtam a szobrot, tehát előre megállapodtunk egy fix összegben, és ha sikerül eladni, akkor kapom meg a részemet

– mondta a lapnak Bíró Ica.

A szobrot ITT nézheti meg.

Forrás: Blikk

Címlapkép: MTI Fotó

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ennyit a hülyének is. Mi több, csak annak.
Emmersson71
"Szerintem az én akkori külsőm, a testem megér ennyi pénzt."

Aztán később se sírj, hogy tárgyiasítva lettél :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.