Valójában 130 millió dollárnyi, azaz 40 milliárd forintnyi részvény eladásából részesedhetett az özvegy.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Timea Vajna (@timeavajna) által megosztott bejegyzés

4,7 milliárd forintos vesztesége volt az AV Perfect Kft-nek – írja az 24.hu. Ez az a cég, amelybe Andy Vajna csoportosította az özvegyének szánt 123 millió dolláros örökséget. Ez részvényeladási tranzakciók eredményeként keletkezett a papírok szerint, de nem a tulajdonosnak kell állni a cechet, azt az eredménytartalékból írják le.

A friss mérlegből ugyanakkor hiányzik egy korábban feltüntetett 130 millió dolláros befektetés, mert a Kft eladta az amerikai Cinergi Pictures Entertainment Inc.-ben tulajdonolt részvényeit. Ezt követelésként tartják nyilván, a vételár még nem érkezett meg a számlájukra. A 24.hu szerint a Cinergi volt Vajna delaware-i offshore érdekeltsége, amibe luxemburgi és amerikai offshore vállalatokon keresztül folyhatott a magyar kaszinók nyeresége a tengerentúlra.

A 24.hu emlékeztet, a producer elcserélte főbb magyarországi érdekeltségeit – beleértve a legfontosabbat, a kaszinóbizniszt – tömörítő AV Investments Kft. üzletrészeit a Cinergi részvényeire, majd ez utóbbit belegyömöszölte az AV Perfectbe.

Forrás: 24.hu, 444.hu, mfor.hu

Címlapkép: Instagram

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az egyáltalán nem érdekel, hogy örököl-e, vagy sem Vajna után, olyan magas körökbe úgysem látunk bele, úgysem tudjuk meg, hogy hová lesznek a milliárdok. Ki örökli azt a rengeteg pénzt, amit Amerikából hazajőve szeretett migránsként kapott a kormánytól Andy: lett filmügyi biztos, kaszinókirály, megvásárolta a TV2 csoportot, a Rádió 1-et, megvette a Lapcom Zrt.-t. Emlékezzünk, nyilvános pályázat kiírása nélkül a Varga Mihály által vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium 5 engedélyt adott ki a Las Vegas Casino Kft. működéséhez. Vajnának. Azt eddig is tudtuk, hogy nem szerénységéről, műveltségéről, józanságáról volt híres, hanem azért, mert Vajna papa kedves felesége lett. Közpénzből is luxusra bukott nagysága. Ne is tartson el egyetlen egy férfit sem, ne is menjen hozzá egy csóró emberhez, mert még a végén neki is dolgoznia kell. Munka, emberek, munka! A CSOK-hoz mindenképpen kell a munkaviszony, aztán ha szül gyerekeket, meglesz a hétszemélyes autó is. Ne rinyáljon, dolgozzon! Mit kívánhatnék még? Az intelligencia meg a százegyedik fekete táska majd jön.
Clavigo
Xar ügy... Remélem botoxra azért " fussa majd ".. Vagy egy rendes zabostarisznyára ,,,,a paripa arcára ..
RonaGyuri
@Eladott Ország: nekem azért gyanús, hogy nem csak a klíma-változás miatt ilyen párolgó a Vajna-vagyon! Talán a egyesek benyújtották a részesedési igényeiket! =))
Néro
Kinél lesz a lé ? Melyik Fityma tetűnél landol ? Tán csak nem Helló Röfi-nél vagy csalárd tagjainál? Egy biztos az állam kasszánál nem onnan csak hiányzik.
Néro
@Eladott Ország: Munka alapú társad -alom van csutilandban. Bár nem mindegy-kinek. Timikének vejkóknak ... itagdálse például nem.
Peller Anikó
@RonaGyuri: Na és ki lehet az az egyesek?
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 10:50 ♦ A végén még az is lehet, hogy Timike milliárdos veszteséget fog örökölni és a sticik ledolgoztatják a tartozását. Mindenesetre, csúti a biztos milliárdokat hozó kaszinókra strómanjai által rátette a kezét . Az offshore lovagok hamar megszabadítják Timikét a milliárdjaitól, abban biztos vagyok. A parókakészítő "papó" is nagy játékos volt, nem hiába kellett elmenekülnie Amerikából az adhatóságok elöl.
namihami
A jelek szerint Andikának jó lesz odafigyelni az örökösödésnél vagy vagyonosztozkodásnál. Nehogy ő is pofára essen a végén.
evacica
@namihami: Nem kell félni, mert a vagyon nagy része nem Lölőé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.