Egykor rettegett, milliárdos maffiavezér volt, sütkérezett a Keresztapa-szerepben, ma meg segélyekért folyamodó kisnyugdíjas – írja a Blikk.hu.

Berki segítette közösségi oldalának menedzselésében az egykor milliárdos maffiavezért, aki most segélyből él
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Tasnádi Péter állítja,

minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást a nyugdíjával, pedig volt idő, amikor ha szórakozni támadt kedve, luxusautói egyikével elhajtatott a pesti Moulin Rouge-ba, mert az is az övé volt. Akkoriban Budán, a Rózsadomb tetején egy hatalmas fényűző villában lakott, népes személyzettel. Most pedig Pest külvárosának legforgalmasabb utcájában él, ahol szinte vágni lehet a szmogot. 

Arról is mesélt a Blikknek, hogyan jutott idáig:

Amikor 1991-ben Bécsből hazajöttem, először uzsorázni kezdtem. Aki nem adta vissza időre a pénzemet, azt szétcsaptam. Később többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és -vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellenem, 13 évig voltam börtönben. Több milliárd forint vagyonom volt, amit a börtönévek alatt széthordtak. Hat éve szabadultam a börtönből, két éve lakom ebben a kölcsönlakásban, 51 ezer forint a nyugdíjam

– panaszolta Tasnádi.

Ha befizetem a rezsit, utána nem marad ennivalóra sem. Szerencsére minden hónapban 10 ezer forint szociális segélyt kapok az önkormányzattól, amit levélben kell kérnem.

A magyar Keresztapa megtanulta az okostelefon kezelését, Berki Krisztián pedig segített neki abban, hogyan menedzselje magát a közösségi oldalain. Ebből és az önéletrajzi könyve eladásából jön egy kis pénz, amivel kihúzza a hónap végéig.

A zuglói polgármesteri hivatal szociális osztályán soha nem vizsgálják a krízishelyzetbe került nyugdíjas előéletét. Ha a kérelmező havi jövedelme nem éri el a 68 400 forintot, levélben kérhet élelmiszer vásárlására szociális támogatást, aminek éves kerete 80 ezer forint. A kérelmet havonta meg kell írni.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép:MTI/Mohai Balázs

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Igen, a Berkiben van még egy kis betyárbecsület.
jesz
Szem nem maradt szárazon...brühühü..a nagy arc megríkatja a naiv hallgatóságot...méghogy 51 ezer a nyugdíja? Mire föl kap ilyen sokat?
És hol van a Maccabis múlt? A (küzdő)sportban is hatalmas arc volt...

A Wikipédia ódákat zeng...

Szóval süket duma ez az egész
simmering73
Olyan romantikus, mikor a maffiózók egymást támogatják.
moareka
Azt hiszem,most szakadt meg a szívem...
Gyurka80
Sokba van nekünk ez a maffiózó.Amikor milliárdos volt nem fizetett adót (azért minimális a nyugdíja) , utána jogosan börtönbe került kóser kaján tartottuk, most még szociális segélyt kap.Röhej, nem hiszem el nincs dugi pénze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.