Szerinte nem fontos, hogy egy miniszterelnök beszéljen idegen nyelvet is, mert a hivatalos tárgyalások tolmáccsal zajlanak. Nem fontos kompetencia, hogy egy miniszterelnök tudjon angolul – mondta a Telexnek Schiffer András, az LMP korábbi frakcióvezetője és társelnöke. A hivatásszerű politikától visszavonult, de közéleti kérdésekben rendre megszólaló ügyvédet aTelex Magyarázó következő, Karácsony Gergelyről szóló részéhez kérdeztük.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A címbéli állítás persze igaz,

azonban maga a cikk??? hát finoman szólva is pikáns

A telex.hu „Schiffer Karácsony angoljáról: Hitvány és képmutató az egész kampány” címmel adja közre „A hivatásszerű politikától visszavonult, de közéleti kérdésekben rendre megszólaló ügyvéd” meglátásait.
Túl azon, hogy – bár csodálkoznék, ha megetette volna – ő sem tisztázta, hogy Orbán igencsak gyenge angolból is, az igazi rá jellemző (emlékezet az orbáni és kövéri elegye) gondolat: „szerint sehol sincsen előírva, hogy csak felső-középosztálybeli arcok versenyezhetnek a főhatalomért egy országban”!
Ő csak tudja, hiszen nagyapja 6 elemijével újságíró, sőt az újságírószövetség elnöke és persze államfő is volt!
A gondolat persze több sebből is vérzik; kezdjük azzal, hogy a kifejtésben úgy vélekedik, hogy „az elvárás, hogy aki a főhatalomban van, az az anyanyelvén kívül feltétlenül beszéljen más idegen nyelvet, azt üzeni, hogy aki ma Magyarországon nem része a felső-középosztálynak, az ne is pályázzon a közhatalomra”, ami meglehetősen durva csúsztatás, de nem vetekszik a gondolat törzsével „felső-középosztálybeli arcok”-al. Mesélj pubi hol látsz te „felső-középosztálybeli arc”-ot a mai magyar politikai életben? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.