Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Vajon neked is menne? Nos, a MÁV jóvoltából itt a lehetőség: lehet menni helyszínelni. Ez az ütközéspont, egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed. Mindenki látott már a tévében valamilyen helyszínelős krimit. Profi nyomozókkal, akik a helyszínen talált nyomokból, csalhatatlan logikával rekonstruálják a bűncselekményeket és azonosítják a tettest. Vajon neked is menne? Nos, a MÁV jóvoltából itt a lehetőség:

lehet menni helyszínelni.

És tényleg! A MÁV idei közlekedésbiztonsági kampánya valami egészen izgalmas ötlettel rukkolt elő. Nem csak tájékoztató kiadványokkal és weboldalakkal szeretnék a fiatalok figyelmét egy fontos problémára irányítani, hanem egy érdekes online helyszínelő játékkal is. ÜTKÖZÉSPONT – Egy izgalmas játék, ami megmentheti az életed

De miről van szó tulajdonképpen?

Magyarországon sajnos évente több tucat halálos baleset történik vasúti átjárókban és az illegális vasúti átkelőhelyeken. Az autóvezetők mellett a fiatalok is a veszélyeztetett csoportba tartoznak, hiszen hajlamosak a mobiljukba feledkezve, a külvilágot kizárva közlekedni, ami a sínek közelében végzetes következményekkel is járhat. Annak érdekében, hogy a hagyományos módon nehezen megszólítható csoportot is elérje üzenetével a MÁV, idén megpróbálták az eseményeket közelebb vinni a közönséghez. A hírportálokon olvasott tragédiák távoliak, másokkal történnek. A helyszínen állva azonban egészen más hatást kelt egy-egy ilyen baleset. Ez volt az alapgondolat, amiből az ÜTKÖZÉSPONT című játék született.

A megvalósítás során a készítők tényleg beleadtak apait-anyait. Valódi mozdony gyűr maga alá egy igazi kocsit, amiből az ismert színészt, Nagy Zsoltot emelik ki a mentők, a tűzoltók és a rendőrök hathatós közreműködésével. A baleseti helyszínt teljesen körbejárhatjuk, amit a speciális 360 fokos kameratechnika tesz lehetővé. Játékosként pedig az a feladatunk, hogy kiderítsük, mi, miért, hol és hogyan történt. Ehhez össze kell gyűjtenünk a nyomokat, beszélnünk kell a tanúkkal és szakértőkkel, logikus következtetéseket kell levonnunk – vagyis pontosan ugyanazt kell tennünk, mint ami egy igazi baleseti helyszínelő feladata. Az ÜTKÖZÉSPONT nem fog órákat rabolni az életedből. Ha ügyes vagy, 10-15 perc alatt összeáll a kép, ám eközben olyan információkkal gazdagodsz, ami egyszer még megmentheti az életedet is. Próbáld ki te is – érdemes.

www.utkozespont.hu    

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.