Öt perccel a tárgyalás megkezdése előtt megérkezett a bíróságra Berki Krisztián. Azért kell felelnie, mert a vád szerint büntetőfékezett egy busz előtt, a Blikk részletesen számolt be a tárgyalásról.

„Nem vagyok bűnös” – állította Berki Krisztián a bíróságon
Kép:TV2

Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie,letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

A mai tárgyalásra több sértettet, illetve tanút is idéztek, többek közt Berki feleségét, Mazsit is, ám ő nem jelent meg a bíróságon. Az előző tárgylását sikerült megúsznia.

Először ismertették a vádiratot. Ha elismeri a bűnösségét, 2 év 6 hónap szabadságvesztést indítványoz az ügyészség, és a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetnék feltételesen szabadlábra. Emellett még három évre eltiltanák a vezetéstől és a közügyektől. Mivel ez nem történt meg, a vádirat ismertetése után Berki kapott szót, aki kijelentette:

Nem vagyok bűnös!

Így megtartották a tárgyalást, ám a bizonyítási eljárásra a mai napon nem került sor.

Berkinek jelenleg nincs vezetői engedélye, a bíróságon jelezte, szeretné kérvényezni a jogosítványt. Arra hivatkozott, hogy felesége, Berki Renáta „Mazsi” várandós, valamint hogy kislánya, Berki Natasa Zselyke több mint 50 kilométerre lakik tőle, nehezen megoldható, hogy iskolába vigye, emellett a munkához is szüksége lenne rá.

Az ügyészség szerint ez azonban nem lenne helyénvaló, ugyanis Berkit tavaly októberben is elkaptak, akkor jogsi nélkül vezetett, és abban az ügyben a szabálysértési eljárásban 90 ezer forint büntetést és 12 hónap eltiltást kapott.

A bíróság nem enyhült meg az érvek hallatán, a döntés az, hogy nem kapja vissza a jogosítványát.

Ezzel véget ért a mai tárgyalás, Berki Krisztián kiviharzott a teremből és ügyvédjével együtt bezárkózott egy szobába. A következő tárgyalás júliusban lesz.

Forrás:Blikk.hu
Címlapkép:

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
na akkor taxi mint bárki másnak, ja és naiv te hány kismama vezet szerinted ?? tőbb ezer megsúgom de neked volt lehetőséged nem éltél vele akkor masirozz, 50 km -t is gyalog
Bpestről Sopronba a szomszéd katona volt 56 ban hazajőtt 3 nap alatt, edződj
volvós
Nem bűnös, csak egy gerinctelen fasszopó cigány köcsög...
Sittre vele, ott majd megtudja, mire való a segge !!!
sokanvagyunk
Megértem hogy a magafajta barmok miatt idegenkedik a tömegközlekedési eszközön való utazástól - bár lehet, azokról is eltiltották egy jó időre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.