Orbán nagy bejelentést tett: "Arra teszek indítványt a mai kormányülésen, amit még soha senki sem csinált"

Forrás: Nuus
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Málna: Te már csak tudod, mint a KSH helyi megbizottja, esetleg körzeti felügyelője:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak a rend kedvéért visszaad az adónkból, mármint nekünk, akik adót fizetünk!!! =))
Giovanni Alba
@RonaGyuri: ma, 16:22
Ne örülj az adóvisszatérítésnek, mert olyan az, mint amikor a rabló visszaad neked egy kevés pénzt taxira.
A lényeghez tartozik viszont, hogy a gyermeket nevelő családok kaphatják vissza a befizetett (idei) személyi jövedelemadójukat, de vannak -és nem is kevesen- akik nem is tudják kihasználni a családi kedvezményt teljes mértékben. Ők gyakorlatilag nem fizetnek szja-t, ők lennének a legjobban rászorulva valami kis pénzre, de éppen ők nem kapnak vissza egy fillért sem, mivel nem volt befizetésük.
Máshol, másvalaki felvetette, hogy ki szorul rá jobban a pénzügyi segítségre, az-e aki a járvány miatt elveszítette az állását, és ezért nincs adózott jövedelme, egyáltalán semmilyen jövedelme, vagy az, akinek olyan jólfizető állása van (apunak és anyunak is), hogy még az összes kedvezmény levonása után is marad valamennyi adózandó?
RonaGyuri
@Giovanni Alba: félreértetted, lehet nem fogalmaztam egyértelműen, én az ad-ot kifogásoltam! =))
Giovanni Alba
@RonaGyuri: ma, 16:57
Nem, nem, a megfogalmazásod egyértelmű volt, hiszen mindig is egyes szám első személyben oszt, az elvonásokat meg mások csinálják. "Hello röfi" néninél is azt mondta, hogy ha számok úgy alakulnak, akkor majd én adok emelést.
De az első mondatom akkor is csúcs, ha nem én vagyok az eredeti szerző. :-)
szegfue
@Giovanni Alba: Egyetértek! 1 kérdéssel kiegésziteném: vajon mennyi lesz az "átlagjövedelem"? U.is pl. egy 3 gyermekes családnál a szülők kb. 600 eFt bruttóig (vagyis átlag 300 eFt-ig) szintén nem fizetnek SZJA-t. Az a gyanum, hogy nagyon kevés azon kisgyerekes családok száma, ahol SZJA-t fizetnek, talán ezért merte ezt bejelenteni?
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 17:03
Én is erre gondoltam. Meg még az orvosoknak egyösszegű 500 000 Ft, eü dolgozóknak béremelés, egykulcsos szja, közben a minimálbér adómentességének eltörlése.
Fineszes fideszes gógyi, akárhogy forgatom, a tehetőseknek kedvez.
Málna
@szegfue: Nagyon sok az SZJA-t fizető gyerekes családok száma. Szerencsére még ők vannak többségben.
szegfue
@Giovanni Alba: 17:29 Az orvosoknak az 500 eFt egyösszegü juttatás 2020-ban volt, de az idén áprilisban pl. a háziorvos praxisok visszamenőleg jan.tól kaptak a NEAK-tól havi 1.400 eFt-ot pluszban a fizetésükre és a továbbiakban is havonta kapják. Az asszisztensek részére pedig u.ilyen rendszerben havi 200 eFt plusz jár nekik. Nem is tudom miből finanszirozzák?
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 17:39
A pénzek nem a hálapénz és a másodállás megszüntetése miatt járnak?
Nem vagyok a témában járatos, csak ami információ errefelé kiszivárog.
Ezért is szoktam írni hogy meglehet, tévedek, és javítson ki valaki hozzáértő.
Néro
Rengeteg pénzt CSAK a családjának a szomszédjának meg pár rabló társának ad közből. Egyébként Nagy Orr Bán senkinek nem ad semmit hisz bérből és fizetésből élőként nem is futná neki.
szegfue
@Giovanni Alba: Egy háziorvosnak például nincs másodállása, mert az 1 praxisán belül vihet több körzetet és igy köti a szerződését a NEAK-kal, aki finanszirozza. Aztán a hálapénz egy háziorvosnál nem követhető nyomon, hiszen a többszáz betegének lakását nem kamerázhatják be. A hálapénz és a másodállás megszüntetése miatt csak a szakorvosi rendelőkben és a kórházakban dolgozóknak adták. Pl. nálunk a szakorvosi rendelőbe hetente 2-3x van 2 órás szemészeti rendelés, amivel eddig el tudták látni a betegeket, ezért nyilván több helyen is rendelt a szemész és többet is keresett, mert vállalkozóként számlát adott. Az uj rendszerben az 1,5 milliós havi fizetést csak akkor kapja meg, ha napi 8 órát dolgozik, viszont ennyi időre nem alkalmazzák, mert nincs ennyi beteg. Igy csak időarányos fizetést kap, de máshol nem dolgozhat. Igy nem vállalják. A lényeg, hogy a beteg jár rosszul, ha nem lesz ezekért szakorvos.
szegfue
@Giovanni Alba: Lemaradt: nem vagyok annyira "hozzáértő", de van tapasztalatom.
szegfue
@Málna: Te már csak tudod, mint a KSH helyi megbizottja, esetleg körzeti felügyelője:))
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 18:06
Köszönöm. Látod, ezt szeretem én, ez egy beszélgetés, tények, érvek, és nem személyeskedéssel tarkított civakodás.
Most megyek, személyeskedéssel tarkított civakodás vár.
Málna
@szegfue: Én is szívesebben beszélgetnék érvekkel, tényekkel - személyeskedés nélkül. De ehhez partner kell.:-)
Ahhoz viszont, amit mondtam, nem kell felügyelőnek lenni, azért szemmel láthatólag még többségben vannak a felelős gyerekvállalók. Reménykedjünk, hogy ez így is marad.
szegfue
@Málna: Tényeket szeretnél? És mégis miért? Szerinted sok az SZJA-t fizető család, amit mire alapozol? Sehol a tény! Ezért irtam, amit. Te a szemeddel csak azt látod, amit szeretnél, hiszen honnan tudhatnád? Én viszont tapasztalatból beszélek, ez a munkám egyik része. Pontosan tudom, hogy már a 2 gyerekesek is elérik a határt, hogy nem kell vonni tőlük SZJA-t. Annak meg semmi köze a "felelős gyerekvállalóknak", hogy O.V. most visszatéritené a befizetett SZJA-t!
Málna
@szegfue: Két minimálbéres szülő sem meríti ki két gyerek után a teljes szja-t. A legtöbb családban két gyermek van, a többség pedig többet keres minimálbérnél. Tehát adóznak.
magyar1
A minimálbéreseknek elfogadható de a gazdagabbak kapnak többet, tehát tartsuk el a gazdagokat mindig a legjobban. Legyen nekik luxus, az a kis "rohadék" aki meg fizikai dolgozó gyerekeként mert a világra jönni csak éhezzen nyugodtan tovább. Mint a nyugdíj, van aki luxusban "döglődik" van aki meg éhezik ill télen fázik.
RonaGyuri
@RonaGyuri: A nagy számok örvényében

persze igazából, sokaknak ezek nem is olyan nagy számok

Na jó az egész előtt ott a ha, bár az igazsághoz tartozik, hogy Orbán szeret sokba-kerülő ajándékokat osztogatni a választások előtt főleg, ha rezeg a léc.
Bejelentette, hogy „Ha sikerül elérni idén az 5,5 százalékos GDP-növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülők még a választás előtt visszakaphatják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat.”!
A lelkes hívek hozzátették: „1,1 millió családot, összességében 1,5 millió keresőt érinthet” és „akár 1,6 millió forint visszatérítést is kaphat egy család a választások előtt”!
„God is in the details” - hangzik Ludwig Mies van der Rohe mondása, amit úgy Orbánosan szokás „The devil is in the detail”-ként emlegetni!! =))
Nos valóban érdekes dolgokat olvashat az, akinek nincs gondja az olvasásértéssel és az elemi számtannal!
Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója szerda este elmondta az m1-en: „maximum 800 ezer forintot kaphatnak vissza az érintettek”, amihez hozzáfűzte: „Átlagosan 400 ezer forintra számíthatnak a családok”!!! =))
A nem is annyira bonyolult számtanpéldához: egy adózó max. 800ezret kaphat vissza és így egy átlag család (ami 1,36 fő) 400ezret fog kapni!!! =))
kereső
"Orbán Viktor rengeteg pénzt ad...". Tényleg? Végre bevallja, hogy valójában Ő Magyarország legazdagabbja?
Vagy nem is igy van, hanem a központi költségvetés finanszirozza ezt az újabb "igéretet"? akkor meg nem OV (1G) adja, hanem a magyar adófizető állampolgárok- a csecsemőtől az aggastyánig , mindenki.
terlasz
Ha csak azok számítanak családnak, akik ebből a pénzből részesülnek, akkor ismét sokat szűkült a család fogalma Orbániában.
Duke Nukem
Valójában ez is krumpliosztás. Csak nagyban (Orbán mert nagyot álmodni).

Ja, és természetesen ez is igazságtalan (mert Orbánnál ez a természetes) - és nem a családosok-nem családosok között, hanem a gazdag családosok és a szegény családosok között!
A gazdag tovább gazdagodik, a szegénynek meg csak alamizsna jut - megint!
Átlagban persze szépnek tűnik az 1000 meg az 1 átlaga - és nem csak az Ezeregyéjszaka meséiben...
szegfue
@Málna: tegnap 22:46 Igazad van! A minimálbéres szülők 2 gyermek esetén évi 8.811 Ft SZJA-t fizetnek, valóban nem tudják "kimeriteni" teljesen a családi kedvezményt... na most ezt kapják vissza, baromi nagy kunszt!:(( Ez tény. De arra még mindig nem válaszoltál, hogy mire alapozod: " a többség pedig többet keres minimálbérnél".
Aki Én
@Málna: Nem ártana, ha néha elemzéseket is olvasnál az orbáni ,,kedvezményekről". Azokból derül ki, hogy mi is az valójában.
Málna
@szegfue: 167.400 Ft. a minimálbér. Hogy jött ki neked ez a kis összeg?
Málna
@szegfue: Most komolyan, honnan veszed ezt az összeget? Havonta többet fizetnek ennél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.