Mások mellett Zubin Mehta, Gyenyisz Macujev, a Bécsi Filharmonikusok, Anoushka Shankar, Pat Metheny és a Bécsi Filharmonikusok adnak koncertet idén nyáron és a 2011/22-es évadban az újranyitó Müpában. A szezon művésze Baráth Emőke, együttese pedig a Győri Balett lesz.

Újranyit a Müpa, világsztárok nyáron és a 2021/22-es évadban

Fotó: Pixabay

"Kreativitás, minőség és megújulás jegyében történik az újranyitás június 24-én, a nyári időszak július 5-ig tart operával, kamarazenével, újcirkusszal és dzsesszel. Ősszel az Európai Hidak-sorozatban Budapestet Berlinnel kötjük össze, 2022-ben a zenei maraton fókuszában Richard Strauss áll, kiemelt helyszíne leszünk a Cziffra-emlékévnek, újra élő koncerteken lesznek Wagner-napok" – sorolta Káel Csaba, a Müpa nemrég újabb öt évre kinevezett vezérigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kosztolánczy Gábor vezérigazgató-helyettes kitért arra, hogy a nyári időszakban nézőtéri helykihagyással, maszkot viselve és védettségi igazolvánnyal élvezhetőek a Müpa programjai, ősztől a tervek szerint az első kettőre már nem lesz szükség.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.