Több mint százmillió forintból megújult Balatonfenyves központi szabadstrandján egy 33 éve épült, 18 éve lezárt vízicsúszda, a létesítményt, amely a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdája, csütörtökön adták át – írja az MTI.

A hévégén már kipróbálhatjuk a Balaton legnagyobb, több mint százmillióból épített szabatéri vízicsúszdáját
Fotó: illusztráció, Pixabay

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója az átadáson elmondta, hogy a balatoni vízicsúszda-fejlesztések – amelyre 395 millió forint jutott a Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban – hozzájárulnak a 2017-ben megfogalmazott célok teljesüléséhez, miszerint érjenek el nemzetközi színvonalat a balatoni strandok.

Beszélt arról is, hogy a belföldi turizmus új lendületet vett május óta, folyamatosan emelkedik a szállásfoglalások száma, és minden esély megvan egy nagyon erős nyári szezonra az idén. Hozzátette, hogy júniusban az eddig eltöltött és a már lefoglalt vendégéjszakák száma országosan 11 százalékos növekedést mutat tavaly júniushoz képest az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) adatai szerint. Júliusra már 1,9 millió vendégéjszaka-foglalást regisztráltak, míg augusztusra 1,5 milliót. A június eleje és augusztus vége között eddig rögzített foglalások egyharmada a Balatonnál történt.

Balatonfenyves vízicsúszdája június 19-től üzemel. Egyik csúszda-ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű.

A település öt szabadstandján az elmúlt időszakban az MTÜ pályázatainak köszönhetően 200 millió forint állami támogatásból történtek egyéb fejlesztések is, amelyek révén vizesblokkok újultak meg, öltöző kabinok és baba-mama szobák épültek, valamint napozóágyakkal, újabb sporteszközökkel bővült a kínálat – hangzott el az ünnepségen.

Forrás: MTI
Fotó: illusztráció, Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Aranyból van ??? Vagy csak a számla kamu ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.