Hogyan hathat a koleszterin szint csökkentése területén a dió és a mogyoró? Míg a dió levelet gyógyászati célokra augusztusban gyűjthetjük, addig a dió termése szeptember végén érik be. Ne felejtsük el ezeket a szintén értékes gyógynövényeket összeszedni és az éléskamránkba betárolni! Lássuk, hogy mire jó a dió:) Európától Dél-Amerikáig, az északi félgömbön elterjedt növények a diófélék (juglandaceae). A mogyorófélék (corylaceae) az északi extratrópusi területeken honosak. A kemény héjú gyümölcsök sok E-vitamint, tiamint és niacint tartalmaznak. Azt gondolhatnánk, hogy azoknak, akiknek magas a koleszterin szintjük, kerülniük kell a magas zsírtartalmú olajos magvakat. Az igazság azonban más. Egy huszonötezer kísérleti alany részvételével folytatott amerikai vizsgálatban kimutatták, hogy azoknál az embereknél a legkisebb a kóros elhízás veszélye, akik a legtöbb dió- és mogyorófélét fogyasztják. A vizsgálatban résztvevők azonban valamennyien egészségesek voltak...

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.