A sorozatban az élet nehézségeit a szereplőknek "konstruktív módon" kell majd kezelni. És ezek persze csak "normális problémák" lehetnek. Életszagú, nem? Béli Ádám, a Petőfi tévé és a Petőfi Rádió csatornaigazgatója a kormánypárti Origónak hangsúlyozta, "a kulturális értékeinket magam is és a csapatom is az egész Kárpát-medence értékeivel azonosítom". 

A közmédia olyan sorozatot tervez, ahol az embereknek normális életük van és "nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális"

Béli Ádám, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új csatornaigazgatója beszél a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös Petőfi-projektjéről tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón 2021. március 12-én. Mellette Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program főigazgatója, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. A közös projekt címe Petőfi, a rocksztár!, amely abból az alkalomból indul el, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Április óra Béli Ádám a Petőfi tévé és a Petőfi Rádió csatornaigazgatója, az Origo kérdezte terveiről és elképzeléseiről. Béli elmondta, az a céljuk, „hogy a közmédia eszköztárával láthatóvá és hallhatóvá” tegyék azokat „a kortárs popkulturális értékeket, amelyekben bővelkedünk a Kárpát-medencében”. Aztán kifejtette, hogy utóbbi alatt pontosan mit ért:

Azt szeretném, hogy ne feltétlen azokat a zenekarokat hallják és lássák a Petőfi tévében és rádióban az emberek, akik fesztiválokon lépnek fel, hanem azok jelenjenek meg a fesztiválszínpadokon, akiket mi a Petőfi tévében és rádióban játszunk

Arról is beszélt, fontosnak tartja, hogy legyen a közmédiában „trendkritikai felület”, de „nem az értékítélet a fontos, hanem az, hogy tudjunk olyan alternatívákat nyújtani, amelyek a közmédia értékrendjével összhangban vannak”. 

Nem hagyjuk cserben a divat és a technológia iránt érdeklődőket sem. Olyan alternatívákat kínálunk, ahol mindenki megtalálja a számára kedves műsort. Fikciós sorozatot is tervezünk, ahol – a „Netflix kultúra" elvárásrendszerétől elszakadva – nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális, vagy nem kell felmentenünk a bűnei alól senkit pusztán azért, mert korábban nehéz élete volt. Olyan történeteket szeretnénk megmutatni, ahol az embereknek normális életük van, normális problémákkal küzdenek, és azokra keresnek normális megoldásokat. Ha például értékteremtő scripted realityben gondolkozunk, abban is olyan történetvezetést tudok elképzelni, ahol munkával, tehetséggel jutnak előre az emberek, közben szembesülnek az élet nehézségeivel, de ezeket konstruktív módon kezelik

- mondta az interjúban.

A kormányközeli lapnak azt is elárulta, mit csinál a szabadidejében:

Nem sok szabadidőm van mostanában. Ráadásul képtelen vagyok átkapcsolni más tévére vagy rádióra, folyamatosan a Petőfi műsorait hallgatom és nézem. De ha mégis adódik pihenőidő, akkor elmegyek a Lukács Fürdőbe, de nagyon szeretek horgászni is. 

Forrás: 444.hu, Origo.hu

Címlakép: MTI/Mohai Balázs

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A sorozat főszereplői: Szájer, Kaleta, Borkai
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
"A közmédia olyan sorozatot tervez, ahol az embereknek normális életük van és "nem derül ki majd senkiről az évad közepén, hogy transz- vagy homoszexuális"

Akkor nyilván lesz benne olyan, hogy a képviselő úr szarrá veri a nejét (vak komondor), a közmunkások láncszavazással védik nyomorult alamizsnájukat, közbeszerzések lesznek 15 milla felett (SZTE). Viszont a nagykövetek nem pedofilok, nem orgiáznak meleg bulikban, ahonnan nem menekülnek ereszcsatornán!
Emmersson71
Egyébként hatalmas nézettséget jósolok a sorozatnak..kb 5 ezer elvakult fidesznyik fogja követni :P
Aki Én
,,,nem derül ki"
Ahogy a meleg fideszesekről általában.
RonaGyuri
ez a gusztustalan korlátolt barom hájfej beszél normalitásról??? =))
Nessy
"olyan történetvezetést tudok elképzelni, ahol munkával, tehetséggel jutnak előre az emberek, közben szembesülnek az élet nehézségeivel, de ezeket konstruktív módon kezelik" Ezek szerint lesz Fantasy is a kínálatban?
Yeromos
A sorozat főszereplői: Szájer, Kaleta, Borkai
human
... és korrupcióról sem lesz szó benne akkor gondolom.
Katalina62
A homoszexualitás is az élet része, akármennyire fájdalmas is! Ezt el kell fogadni! Bár én sem szeretem, ha ezt erőltettve, lépten-nyomon az arcomba tolják!
human
@Katalina62: Szerintem, ha egy kisebbséget el akarnak hallgattatni az természetes, hogy felemelt hangon reagál erre. Ez viszont el fog csendesülni amint a szélsőséges támadások véget érnek, mert akkor már nem lesz miért hangoskodni. Mindenki szépen éli az életét tovább tiszteletben tartva a másik életvitelét.
Emmersson71
@Szalay Miklós: Amilyen igénytelen a weblap, olyan lehet a tartalom is :P
simmering73
Az embereknek normális életük van. És hol játszódik? Itt Magyarországon? Mert akkor ez egy sci-fi lesz.
ómió
Normális élet? Az kizárja a posztkomcsi miliőt!
nezelodo
Az efféle vezetésű országokban mindig kinevez a vezér egy ellenséget, legyen az zsidó, cigány kommunista, liberális, kapitalista, vallás, kulák, értelmiségi, eltérő nemi identitású, szellemi fogyatékos, pszichopata, alkoholista, kábítószeres, játékgép szenvedélyes, beteges hitbuzgó, szokatlan bőrszínű, migráns, stb. Az sem zavarja őket, ha valamelyik kipécézett csoportba ő maga is beletartozik, vagy a családtagjai közül valamelyik, de ez úgyis mindig kiderül, legalább utólag. Előbb nem lehet, mert az felségsértés.
istván irén
Akkor ezt nem nektek kéne csinálni hiszen ti nem vagytok normálisak
Katalina62
@human: így legyen! Bár nem hiszem, mert mindkét oldal erőszakosan hirdeti a maga "igazát!"
human
Pár ötlet sorozatcímnek javasolnám az Édes élet mintájára: Steril élet
Macskaszem
Olyan műsorokkal, amikben mindenki normális, elégedett, okos, ügyes, jólnevelt, szelíd, segítőkész, és főleg mindekinek olyan az ízlése, az identitása, amilyet a kúrmány elvár, az vagy Qrva unalmas, vagy bicskanyitogatóan propagandisztikus, te majomparádé.
Elárulom, fingom sincs milyen a Petőfi tv, szerintem nálunk nincs is ilyen. Vagy csak régen hangoltam újra a csatornákat. Szerintem nem veszítettem semmit.
Emmersson71
@Shikari: Akkor ne bitoroljátok Petőfi nevét a szájeres-kaletás alapokon működő KÖZtelevízihoz!
Mert neked, látensköcsög fotelnácinak lehet, hogy az a normális kultúra, de felénk az ilyet betegesnek tekintjük!
Macskaszem
@Shikari: Neked is eleged van a csúti röfi hordábol?
Nessy
@Macskaszem: én sem találkoztam még vele, de ezek után végképp nem hiányzik! Nem tudom ki milyen csatornát néz, de esténként mindig találok olyan filmeket, amiben nincs szó a nemi identitásról, viszont a való életről szól, amiben bizony vannak problémák, és nem egy film komoly társadalom kritikát fogalmaz meg. A Spectrum, Nat,geo, Discovery és társai remek ismeret terjesztő témákat dolgoz föl. Néha az sem árt! Jó, a királyi tv műsoraiból ritkán nézek valamit. Az M5 viszont nézhető.
Clavigo
@Shikari: te egy bégető kretén vagy,,,
134.bátor
Ahogy elnézem a palota,nem vèletlen jár a Lukács fürdőbe...
Emmersson71
@Shikari: Szerintem buzi is vagy..de a te dolgod ;)
Emmersson71
@Shikari: Látens ratyi vagy, ezért vagy bősz náci :) Fogadd el magad, szivárványos cica :P
Emmersson71
@Shikari: Ha az volnék, sem szégyellném, nem bujkálnék, mint Szájer vagy épp te :P
Szerencsém van, hogy heterónak születtem, mert a nemi identitás nem választás kérdése. De te ezt jobban tudod, langyika ;)
csak úgy....
@Shikari: te mint nézö az egyetlen elmebeteg? hihetetlen..
csak úgy....
@Emmersson71: sikarink 4. osztályos korában megállt a fejlödésben,attól ilyen dedós!
Emmersson71
@Shikari: Aha...majd lesz egy unalmas, utópisztikus sorozat, ami a valósággal köszönőviszonyban sem lesz.
Konfliktus 1/a: Tejföl szőke, árja arcú legényt bántja a pakisztáni osztálytársa. A keresztyéni szeretettel oldják a feszültséget, Botond odatartja a másik orcáját is.
Konfliktus 1/b: Botond szittya őseire gondolván szarrá veri a paki srácot, majd ezt látva az osztályfőnöke ötöst ad neki testnevelésből és etikából is. Később a pakisztáni tanulót kirúgják.

Az epizód után stúdióbeszélgetés Bayer Zsolt vezetésével. A felvezető "vitaindító kérdés", hogy helyes volt-e egyáltalán egy migráns kölköt felvenni az iskolába, és ha már igen, miért nem zárték be a pincébe?!
Szakértő a KDNP 11 tagjából egy tetszőlegesen választott beszélő fej.

A műsor valós nézettsége a béka seqqe alatt 20 méterrel.
Nemzeti konzultáció után a Netflixet is veri...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.