91 éves volt. 

Hétfőn 91 éves korában hunyt el Richard Donner, aki olyan nagy sikerű akciófilmeket rendezett, mint a Superman és a Halálos fegyver-sorozat.

Gyász! Elhunyt a Superman és a Halálos fegyver-filmek rendezője

Fotó: VALERIE MACON / AFP

Halálhírét filmproducer felesége, Lauren Shuler Donner közölte a Deadline.com hollywoodi hírportállal.

Donner 1976-ban az Ómen című filmmel futott be Hollywoodban, később ő lett a producere a Szabadítsátok ki Willyt! és Az elveszett fiúk című filmeknek.

Steven Spielberg, aki a Kincsvadászok című, 1985-ben bemutatott film forgatókönyvét jegyezte, a Varietynek elmondta, hogy Donner számos műfajban bizonyította tehetségét.

"A körében lenni olyan volt, mintha a kedvenc edződdel, a legokosabb professzorral, a legelszántabb motivátorral, a legkedvesebb barátoddal, a leghűségesebb szövetségeseddel és – természetesen – a legnagyobb Kincsvadásszal lógtál volna együtt. Gyerek maradt, csupa szív, örökké. Nem tudom elhinni, hogy elment, de a harsány, szívből jövő nevetése mindig velem marad"

- idézte Spielberget a BBC News.

A Bronxban született Donner az 1960-as években kezdte pályafutását a televízióban olyan sorozatokkal, mint az Alkonyzóna és a The Man From U.N.C.L.E. Hollywoodban a hetvenes évek közepén kezdtek felfigyelni rá. A Cristopher Reeve főszereplésével forgatott 1978-as Supermanre sokan tekintenek úgy, mint az első modern szuperhősfilmre.

Donner rendezte és producerként is jegyezte a Kincsvadászok című kalandfilmet, amelyben egy csapat gyerek veti magát az elrejtette kincs után. A filmklasszikus kultprodukcióvá vált a közönség körében.

Donnertől számos színész és kolléga búcsúzott a közösségi médián.

Forrás: BBC

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.