Talán nehéz a tökéletes összetevőjű mézen - az édességek királyán - javítani. De próbáljuk ki odahaza, milyen is és hogyan készül valójában az egészséges ízesített méz! És nézzük meg, hogy milyen finom lesz az eredmény! Ismerkedjetek meg a melegítő fűszeres mézzel, az almaecetes fügemézzel, a rózsaszirom mézzel, a csilis mézzel, és végül, de nem utolsó sorban a gyömbéres-lime-os mézzel! MELEGÍTŐ FŰSZERES MÉZ 1 csésze méz 3 fahéj rúd 1 teáskanál egész szegfűszeg 3 db csillagánizs 6 kardamom mag 1. Forrald fel a mézet és a fűszereket, aztán vedd le a hőmérsékletet és további 5 percig hagyd, hogy gyöngyözzön. 2. Vedd le a tűzről és hagyd állni 24 órán keresztül. 3. Melegítsd fel újra folyós állagúra, szűrd le és hagyd ismét kihűlni. RÓZSASZIROM MÉZ / LEVENDULA MÉZ Használj friss rózsaszirmokat, de csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy nem használtak permetezőszert. Kipróbálhatod ezt a receptet szárított levendulavirággal is - ez esetben használj 2 evőkanál...

Forrás: naturportal.hu
Feltöltő: Naturportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.