Návai Anikó elismerte, máshonnan vett idézetekkel teli interjút adott le a lapnak Scarlett Johansonnal.

A Nők Lapja kirúgta a lopott Scalett Johansson-interjút leadó hollywoodi riporterét

Fotó: Nők Lapja

A Kreatív nevű szakportál azt írja: Návai Anikó, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tagja elismerte, hogy plagizált interjút adott le a Nők Lapja június 15-én megjelent magazinjához. Az interjú Scarlett Johansonnal nem valódi beszélgetés eredménye volt, hanem egy összeollózott változat korábbi interjúkból és sajtóeseményekről, melyeket nem is Návai készített. Návai nem a Nők Lapja szerkesztőségének tagja, hanem külső munkatárs. 

A lap főszerkesztője, Vass Virág a TheWrap-nek azt nyilatkozta: Návai hatalmas hibát követett el, minden kapcsolatot megszakítanak vele. Hozzátette, tájékoztatni fogják olvasóikat az ügyről és minden érintettől elnézést kérnek.

Návai Anikó a The Wrapnek azzal védekezeett, hogy minden újságírónak joga van régebbi beszélgetések vagy jegyzetek felhasználásához egy új anyaghoz. A HFPA tagja szerint így a Nők lapjának leadott anyagban minden magyar olvasó számára egyértelmű, hogy a szöveg több, korábbi Johansonnal készített interjú alapján készült.

Vass Virág szerint azonban Návai úgy adta le az anyagot, hogy annak alapját egy friss Johanssonnal készített beszélgetés adja.

Forrás: kreativ.hu

Címlapkép: Nők Lapja

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
A Nők Lapja biztos nem fideszközeli, mert ha az lenne most kideveznék a KESMA élére, mint a hírhamisító Papp Dánilet az MTVA élére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.