A szakértő szerint, aki nincs beoltva és/vagy veszélyeztetett, inkább a televízióból figyelje az ünnepségeket.  

„A tűzijátékon nemzetközi nézőközönség lesz, akárcsak az Eucharisztikus Kongresszuson, ahová a világ minden részéből érkeznek zarándokok. Mindenki hozza magával a saját vírusát, amit adnak-vesznek egymás között az emberek. A Vadászati Világkiállítás sem kevésbé kockázatos helyszín a krónikus betegeknek, időseknek, azoknak, akik még nincsenek immunizálva, hiszen zárt térben, viszonylag szűk helyen több tízezer ember lesz együtt”

– fejtette ki a Ripost.hu-nak. 

Rusvai Miklós figyelmeztet: aki nincs beoltva, ne menjen tömegbe a hétvégén!

A tűzijáték előkészületei.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rusvai Miklós szerint a fent felsorolt események után 7-10 nappal várható, hogy megemelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma. „Ezek mind százezres nagyságrendű rendezvények, ahol elvárás az oltottság, de egyiken sem kell bemutatni az oltási igazolást és a maszkviselést sem írják elő.

A beoltottak és maszkot viselők nagyobb biztonságban lesznek

„Reménykedjünk abban, hogy annak ellenére, hogy a fentiek járványtani szempontból rizikós események, talán nem betegednek meg és kerülnek kórházba túl sokan” – mondja a professzor, aki kiemeli: „Itt az egyéni felelősségnek óriási szerepe van! Azt javaslom, az menjen tűzijátékra, eucharisztikus találkozóra, rendezvényekre, aki be van oltva és védett, aki pedig részt vesz tömegrendezvényeken, viseljen maszkot és gyakran fertőtlenítse a kezét! A krónikus betegek, idősek a saját érdekükben jobban teszik, ha elkerülik ezeket az eseményeket” – tanácsolja a szakember.

Forrás: Ripost.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
...mert szabadtéren könnyebb elkapni a vírust, mint a zsúfolt szupermarketekben, ugye???
Yoda69
@Levendula: Ha a nyakadba köhögnek hátulról, akkor tok mindegy, hogy zárt térben vagy, vagy szabadban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.