A képzőművész Instagram-oldalán osztotta meg a képet. 

„Magyar földre magyar b*zit” – Zseniális képpel foglalta össze az augusztus 20-i ünnepséget Pécsi Renáta
Fotó: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

Pécsi Renátát, akit az Instagramon csak @renyagyar-ként ismernek, már közel 12 ezren követik a közösségi platformon. Nem is csoda, hiszen ötletes illusztrációival színesen, szarkasztikusan és intelligensen fogja meg azokat a témákat, amelyek a 20-as, 30-as korosztályt foglalkoztatják vagy éppen kifejezetten aggasztják.

A legutóbbi munkája az augusztus 20-i fővárosi felvonulás karikatúrája, amelyet már közel háromezren lájkoltak. A képen van minden, a szivárványos betűktől kezdve a pink turulig, és tökéletesen ábrázolja a pénteki esemény abszurditását.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

renyagyár (@renyagyar) által megosztott bejegyzés

Fotó: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
"Magyar földre magyar buzit"
Teljesen egyetértek vele. Alföldi Roberta kell nekünk. :D

De komolyra fordítva a szót, sajnos nem értem az egész apropóját, miértjét, mikéntjét, de gondolom ő sem. Valahogyan úgy csinálja, mint a propeller, amelyik szintén hangzatos címekkel operál: hogy az igaz-e vagy csúsztatás, esetleg ordító hazugság, a közönségnek teljesen mindegy.

Ez a politika nem a tényekről szól. Ahogyan az instás közönség sem az átgondoltságról. Az egész insta nem ezért jött létre, hanem arra, hogy a majom elhiggye magáról, hogy ő egy elfoglalt személy, miközben szembejön egy kép és like 1/10 mp alatt.

Szerintem a mondanivaló teljesen elveszett a mennyiség mögött. Lenne helye a street art-nak, de annyi ilyen "művész" van, hogy felhasználó legyen a talpán, aki ki tudja szűrni a fenti szemét közül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: A rózsaszín ,,ruhás" turul nem rózsaszín. A női ruhás férfi a prideon nem női ruhás. Ő is egy ember a ruha alatt, nem az aminek látszik...
Ok. És tényleg pont, mint a prideon. Félmeztelen izmos férfiak ezüstre festve húzzák a gurulós turult, mögöttük nyitott kamionok...
Így van ez jól, ha már a giccs és ízléstelenség jegyében zajlott a cirkusz.
Gazella
Ezaz Aug.20-ai nemzeti ünnep teljesen el van torzítva... Pláne amikor sok fiatal azt sem tudja, hogy valójában mit is jelent ez az únnep. Persze köszönhető a rabszolgának tanìttandó hülye történelem könyvek íróinak. Meg egy elmebeteg zs>rhájnak.
istván irén
Ezt a szart a szajer jóskának kellett volna húznia így lett volna kerek a történet
Néro
Milyen nagy szentséget öntöttek ki az aranyborjúból ftymáék. Azt a nagy (áll) szentségüket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.