Legfeljebb 2021. november 6-ig.

A bíróság meghosszabbította Fekete Dávid letartóztatását
Fotó: MTI/Kallos Bea

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2021. november 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el – áll a borsonline.hu-hoz eljuttatott közleményben, ami a Megasztárból megismert énekes, Fekete Dávid ügyével foglalkozik.

A bíróság egyúttal a gyanúsított védője által a letartóztatás megszüntetése és a gyanúsított szabadlábra helyezése iránt előterjesztett kérelmét elutasította. 

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását a terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta.

Többek között azért határoztak így, mert úgy gondolják, a gyanúsított jelenléte kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható.

Mint írják, Fekete Dávid első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket. E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan anyagi helyzete, a felhalmozott tartozásai, azok mértéke valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról az iratok alapján döntött, a határozat nem jogerős.

Forrás: borsonline.hu
Fotó: MTI/Kallos Bea

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.