Galambos Lajost és nyolc társát még évekkel ezelőtt vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással, illetve önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével.

Lagzi Lajcsinak 9 hónapot kell leülnie a kiszabott 2 év 10 hónap börtönből

Fotó: MTI Fotó: Lakatos Péter

A zenészt bűnösnek mondta ki a bíróság és az elsőfokú ítélet szerint felbujtóként, a közüzemi lopásokért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 15 millió forint pénzbüntetést kapott, valamint 11 milliós vagyonelkobzás mellett a két másik vádlottal együtt az 5 millió forintos perköltséget is ki kell fizetnie – emlékeztet a Blikk.

A bulvárlap megkereste dr. Fröhlich Krisztiánt, akinél arról érdeklődtünk, ha minden így marad és a Budaörsi Járásbíróság most hozott ítélete jogerőre emelkedik, mennyi időt kell védencének börtönben töltenie.

– Kilenc hónap. Ha minden így marad, Galambos Lajosnak legkevesebb kilenc hónapot kell börtönben töltenie – mondta a Blikknek az ügyvéd.

– Az első fokú ítélet 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetés.

* 125 napot már előzetes letartóztatásban töltött, és

* az ítélet szerint legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

* Mivel ezelőtt még nem volt büntetve, tehát első elkövető és nem visszaeső bűnismétlő, illetve nem személy elleni és nem erőszakos cselekményért állították bíróság elé, így véleményen szerint élni lehet majd a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is.

Ez azt jelenti, hogy Lajosnak legkevesebb 9 hónapot, maximum pedig a teljes, most hozott ítéletet, tehát 2 év tíz hónapot kell börtönben tölteni, persze, ha minden így maradna

– részletezte dr. Fröhlich Krisztián.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Lakatos Péter

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
azt a kilenc hónapot sem fogja guggolóban tölteni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.