Nagy Feró fia­talon nem gondolta magát olyan fontos embernek, hogy elhiggye, bizony őt is megfigyelik.

Nagy Feró szerint a III/III. tette tönkre a kapcsolatát egy balerinával

Fotó: MTI/Kovács Attila

A Beatrice frontembere nem is tévedhetett volna nagyobbat, ugyanis az „átkosban” folyamatosan készültek róla szóló jelentések, amelyek egyike nemrég látott napvilágot.

„1981. szeptember 10. A BRFK ügynöke jelenti, hogy Nagy Feró 'F-dosszié' személy, a Beatrice együttes vezetője, nem bírta a gyűrődést és feloszlatta a bandáját. Tervei szerint 'Backing Group' néven egy új együttest fog létrehozni, amelybe olyan tagokat akar felvenni, akik még a koráb­biaknál is ellenzékiebbek. Intézkedés: folytatják a személy ellenőrzését”

– áll a jelentésben, amelyet az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára hozott nyilvánosságra. A Kossuth-díjas zenész elmondta lapunknak, ő mit is érzékelt ezekből a megfigyelésekből.

A zenész a rendszerváltás környékén ügyvédje tanácsára kikérte az irattárból a róla készült jelentéseket, s szinte sokkot kapott, amikor 140 oldalt nyomtak a kezébe.

– Megdöbbentő volt, hogy ennyire fontos voltam, és az is, hogy bárki bármikor megfigyelhetett. Mégis, kik voltak azok, akik jelentettek rólam? Féltem, hogy a zenekarból valaki elárult, de végül kiderült, hogy egyik testvérem sem szúrt hátba

– folytatta Feró.

– Más zenészek viszont igen. Volt egy Dobos fedőnevű, akiről később kiderült, hogy valóban egy lecsúszott dobos volt, és még voltak páran, akikről kiderítettem, hogy kicsodák.

A zenész számára a legmegdöbbentőbb az volt, amikor a kikért iratokból kiderült, hogy még a szerelmi életébe is beavatkoztak.

– Volt egy szép balerina, nagyon odavoltam érte. Erre küldtek valakit, aki elhintette nekem, hogy a lány mégsem szeret engem annyira, és nem is hűséges. Addig duruzsoltak a fülembe, amíg elhittem, szóval nemcsak a karrieremben, de a szívem ügyeiben is kárt okoztak

– emlékezett vissza Feró.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pb56
CSOTANY !!! huzd meg magad, mint a 70-es vegen es a 80-as evek elejen !!! te penzert mindent megteszel, nem gondoltam volna !!! SZEGYELD MAGAD !!!
Néro
Egyébként ez a feró a Fidesz természetellenes evolúciójának végterméke . Csótányból patkány.
cirip
Hát, nagyon sz**lehet öregségére köztisztelet helyett közmegvetést kapni...
nezelodo
Sebaj Feró, legalább vénségedre eldicsekedhetsz egy régi rajongód "győrigáboros" figyelmével. A balerina pedig lehet, hogy szerencsés volt, mert már akkor kevés voltál neki.
Dr. Proktor
Nem bolt az ennxire komplikált, szimplán megismert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok