Mások mellett Ed Sheeran, Elton John és Jennifer Lopez is fellépett a Global Citizen 24 órás, hat kontinensről jelentkező, szombaton kezdődött világkoncertjén – írta a BBC hírportálja.

A rendezvénnyel a szegénység és a klímaváltozás elleni küzdelemre akarják ráirányítani a figyelmet, továbbá szeretnék elérni, hogy világszerte jobban hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni védőoltásokhoz.

Több mint hatvan előadó, nézők tízezrei vettek részt a világ számos városában – többek között Londonban, New Yorkban és Szöulban – rendezett koncerteken, további milliók kapcsoltak az eseményről szóló közvetítésekre.

A világkoncert Párizsban indult, Elton John az Eiffel-torony előtt lépett fel, miután a dél-koreai BTS fiúegyüttes koncertfelvételét lejátszották.

Ed Sheeran, Elton John és Jennifer Lopez is fellépett a Global Citizen 24 órás világkoncertjén

Demi Lovato a Global Citizen jótékonysági rendezvényen. Fotó: Michael Tran / AFP

A világ egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényének tartott koncertet a Global Citizen karitatív szervezet hívta életre. Azon dolgoznak, hogy 2030-ra felszámolják az extrém szegénységet a világon.

A hasonló rendezvények többségével ellentétben a rendezők nem gyűjtöttek adományokat, hanem a résztvevők számával akarták bizonyítani a világ vezetőinek, hogy az emberek támogatják a bátor tetteket.

A Global Citizen arra szólította fel a világ országainak kormányait, hogy ültessenek egymilliárd fát, szállítsanak egymilliárd adag vakcinát a legszegényebb országoknak, valamint adományozzanak ételt az éhínségtől szenvedő 41 millió embernek.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.