Az érdi férfit engedély nélkül több veszélyes és különösen veszélyes állatot is tartott magánállatkertjében – írja a 444.hu.

Elképesztő: oroszlánokat és pumákat is tartott magánállatkertjében egy érdi férfi
Fotó (illusztráció): Pixabay 

Az ügyészségi honlapon azt írják, az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki engedély nélkül tartott fenn magánállatkertet. A vádiratban az áll, hogy

engedély nélkül alakított ki és nyitott meg a nagyközönség előtt Érden egy magánállatkertet, ahol oroszlánokat, pumákat, tarajos sült, sarki rókákat és egyéb állatokat tartott.

Az állatok között több veszélyes és különösen veszélyes is van, számos közülük természetvédelmi szempontból is veszélyes.

A történet évekkel ezelőtt kezdődött:

még 2017-ben tartottak először ellenőrzést az ingatlanon az állatvédelemtől, és mivel nem voltak meg az engedélyek, bezáratták a helyszínt, a szakhatóság pedig a ketrecekben tartott oroszlánokat, pumákat, és tarajos sülöket elkobozta.

Az elkövető 2018-ban „állatsimogató” kialakítása érdekében újfent állásfoglalást kért a szakhatóságtól, de azt a választ kapta, hogy veszélyes állatokat nem tarthat – ennek ellenére az év áprilisában, a korábbi hatósági tiltást figyelmen kívül hagyva, újra megnyitotta az állatkertet.

Pechére néhány héten belül ismét ellenőrzést tartottak a helyszínen, és újabb oroszlánokat, tarajos sülöket és sarki rókákat foglaltak le.

A férfit nem nagyon lehetett eltántorítani:

2019-ben, részben természetes szaporulat révén, részben pedig beszerzés útján további hét oroszlánnal töltötte fel a ketreceket – miközben sem szakhatósági engedéllyel, sem az állatok tartására vagy bemutatására vonatkozó engedéllyel nem rendelkezett.

Az Érdi Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.