Áll a bál, a cancel culture nem kíméli a divatipart sem. 

A nemzetközi divatvilág több szereplője, de öngyilkosság-megelőzéssel foglalkozó szervezetek is „kirívóan sértőnek” nevezték azt a nyakéket, amit egy modell viselt a Givenchy október 4-i divatbemutatóján Párizsban. A fém nyakék ugyanis egy emberek akasztásához/öngyilkossághoz használt hurkot formáz, és mint ilyen triggerelheti azokat, akiknek öngyilkos lett valamelyik szerette, vagy akinek volt korábban öngyilkossági kísérlete.

Botrány! Öngyilkosságra késztethet a Givenchy divatház legújabb kollekciójának egy darabja

Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sokaknak egyből a Burberry korábbi ballépését juttatta eszébe, amikor egy kapucnis pulóver zsinórja helyett volt rajta egy jókora akasztóhurok. Akkor a cég vezérigazgatója elnézést kért, a tervező pedig elismerte, hogy érzéketlenség volt részükről a designelem.

A Givenchy annyit közölt a Guardiannel, hogy „nincs hivatalos válaszuk” az ügyre.

Forrás: 444.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
na ne vicceljünk már!...akit ez ösztökél öngyilkosságra, arra nincs szükség..
Emmersson71
Hm...érdekes, engem nem késztet és nem is zavar.
Ahogyan a nyakban viselt kereszt (feszület) sem, pedig azon is meghaltak rengetegen!!!

Lehet a baromságból visszavenni már!
karma1
Vicc: hapsi elmegy a pszichologushoz, es keri az orvost, hogy segitsen rajta, mert mindenrol a szex jut az eszebe! A doki mondja, jo, hat nezzunk par tesztet! Eloszor rajzol egy papirra egy haromszoget, es megkerdezi, hogy mi jut errol az eszebe a paciensnek? "Doktor ur, ez egy sator, ami alatt a kedvesemmel iszonyu nagyokat lehet dugni!" Majd egy nagy karikat rajzol. "Doktor ur, ez egy szep nagy esernyo, ami alatt ketten is elferunk a kedvesemmel, es oriasit dugunk!". A doki nem adja fel, es egy hengert rajzol fel a papirra! "Na de doktor ur, hat ha nem is ilyen nagy es vastag, de amit iderajzolt, az pont az en szep nagy farkam, amivel ejjel-nappal dugnek!" A doki feladja, es turelmetlenul megkerdezi:"Dehat mondja ember, hogy mondhat ilyeneket a rajzaimrol?" "Na de doktor ur, hat persze hogy folyton a szex jut az eszembe, ha ilyen pornos dolgokat rajzol!? "
Egyebkent aki ETTOL ongyilkos lesz, annak mar tokmindegy, es ne lihegjuk mar annyira tul az erzelmeket - nezzenek meg egy videojatekot, es attol mar egyenesen harakirit fognak elkovetni a fiatalok. Magyaran: aki ennyire labilis idegzetu, az menjen zart intezetbe, es ne divatbemutatora!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.