Sváby András elsők között, még februárban beoltatta magát és eddig szerencsésen el is tudta kerülni a koronavírust. Most azonban őt is elérte a betegség.

Sváby András koronavírusos, pedig be volt oltva: "Megmondom őszintén, többet vártam az oltásoktól"

Fotó: Sváby András/Facebook

Az ATV szerint kedd reggel már dolgozni sem ment. A tévés rosszul érzi magát, fáj a feje, rázza a hideg és az ízeket sem érzi.

"Megmondom őszintén, többet vártam az oltásoktól, de remélem, hogy megvéd a súlyosabb tünetektől. A környezetemmel ellentétben eddig megúsztam a betegséget, de most már tudom, milyen kiszolgáltatottság érzést okoz ez a vírus. Mindenki vigyázzon magára, és lehetőség szerint kerülje el a tömeget!"

– mondta Sváby András az ATV-nek.

A Heti Napló következő két adásában Vujity Tvrtko helyettesíti majd a műsorvezetőt. 

Forrás: 24.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudomásom szerint, ( Heti Naplóban közölte), kínai vakcinát kapott illetve elfogadta, pedig az ellenanyag termelést is vizsgálta a szervezetében. Nos ilyen a keleti szenteltvíz. Ráadásul Debrecenben ezt kell gyártani, az EU-s közös beszerzésű Pfizer vakcinát pedig a bűnöző román cigány lemondta! Úgyhogy a nyugat -európai szabad utazásnak is harangoztak "macera" nélkül, mivel EMA engedély a mai napig nincs! Lényeg, hogy a fideszes bűnözők megtollasodtak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Senki nem allitotta, hogy aki be van oltva, az nem kaphatja el vagy eppen vissza a birust! Csak eppen elve marad, es akar teljesen tunetmentes lesz a lefolyasa!
Eladott Ország
Tudomásom szerint, ( Heti Naplóban közölte), kínai vakcinát kapott illetve elfogadta, pedig az ellenanyag termelést is vizsgálta a szervezetében. Nos ilyen a keleti szenteltvíz. Ráadásul Debrecenben ezt kell gyártani, az EU-s közös beszerzésű Pfizer vakcinát pedig a bűnöző román cigány lemondta! Úgyhogy a nyugat -európai szabad utazásnak is harangoztak "macera" nélkül, mivel EMA engedély a mai napig nincs! Lényeg, hogy a fideszes bűnözők megtollasodtak!
Pálinkás Pál
@karma1: ez csak duma..és te is tudod..csak az immunrendszertől függ a dolog lefolyása..és mivel csak az állítólagos" súlyosabb ". tünetektől véd meg...minek is járna az oltottnak több jog?.ugyanúgy fertőztök..,sőt szabadon hurcoljátok a vírust szerte a világban..mert az oltatlan csak negatív teszttel mehet...ő biztos nem fertőz..
human
A vakcina nem azt jelenti hogy lepattan a vírus az emberről. A védekezést segíti. Nélküle talán már lélegeztető gépen lenne.
karma1
@Pálinkás Pál: Abban tevedsz, hogy szabadon hordozzuk a virust! 2 oltasrol kell igazolvany, es ket negativ teszt kell 3 napon belul, hogyha valahova akarok menni! Nalunk 8. hete teljesen le van zarva Auckland, csak az Aucklandon kivul dolgozok jarhatnak ki-be, de nekik naponta kell tesztelni! Van most egy kozertheto rendelet: "No jab - no job!" Vagyis, ha nem vagy oltva, akkor nincs melo sem. Egyszeru. Egyebkent nem errol volt szo a cikkben, hanem Svabyrol. en meg azt irtam, hogy nem kell csodalkozni, mert az oltas nem arrol szol, hogy esetleg nem kaphatnad el ezt a virust! Nem tobbrol, es nem utazasrol! Ne vegyel bele olyat, amirol nincs szo!
karma1
@KisTehen: KINAI, Shinofarmmal oltott... Minimalis olvasokeszseg, esetleg valamicske szovegertes...
Pálinkás Pál
@karma1: nos...mivel az oltással is kell tesztelni nálatok, akkor ott főleg mi értelme?.."No jab - no job!"...ez meg szimplán egy náci,zsaroló duma...ha tesztelnek ,akkor az egészséges miért is nem dolgozhat?...persze az a régió sosem az eszéről volt híres...hogy úgy mondjam, a britek a selejtet küldték oda anno...
karma1
@Pálinkás Pál: Kar, hogy nem ismered a sziget tortenetet, akkor nem beszelnel igy - de mindegy. Az orszag belatta, hogyha olyan sok sulyos lefolyasu covidos legy EGYSZERRE beteg az orszagban, akkor azt nem fogjak tudni ellatni. Keves az orvos, es hiaba kivaloan felszereltek a korhazak, itt tudjak, hogy a gepeket , foleg a lelegeztetogepeket mikodtetni nincs eleg szemelyzet. Amellett itt nem allt le a tobbi betegseg kezelese, vizsgalata: itt nem maradtak el a szurovizsgalatok sem.
Arra jutott az orszag vezetese, hogy a legnagyobb veszelynek kitett emberek - legelsosorban a repuloteri dolgozok, az egeszsegugyisek, tanarok, a kozellatasban dolgozok azert legyenek beoltva, mert ha el is kapjak a betegseget, beoltva szinte meg sem erzik, nem is betegednek ugy le, hogy korhazba kelljen oket vinni, plane nem lelegeztetogepre, amit ugye kezelnie kell 24 oran at a szemelyzetnek. Aki covidos lesz, az igy is ki van vonva a forgalombol, DE NEM SULYOSBITJA A KORHAZAK HELYZETET, mehet kozben a normalis gyogyitas is! Itt egyebkent csak a tanulatlan maorik es samoan nepesseg az, aki nem akarja az oltast felvenni, - igaz viszont, hogy ok a lehuto reteg, a munkakerulok, segelybol elok. Oket nem veszelyezteti az a szitu, hogyha nincsenek beoltva, akkor elveszitenek a munkajukat.
Itt az a cel, hogy legalabb 95 %-os legyen az atoltottsag, es akkor MINDENT kinyitnak teljesen, mert akkor az lesz az alapszint ugyanugy, mintha a sima influenza lenne csak, hiszen az emberek nem is lesznek olyan sulyos betegek sem a coviddal, ha be vannak oltva es szovodmenyt sem mutatnak ki.
Hidd el, hogyha a ket orszagot osszehasonlitod, akkor azert a 28 halalesetunkkel (ez az OSSZES elhalalozast mutatja tavaly februar ota!), mintha mi egy kicsit jobban kezelnenk ezt az ugyet. Egyebkent pedig a britekbol nincsenek olyan tul sokan, a ferjem nagyapja is hajoorvoskent jott ki Skociabol kozel szaz eve.
karma1
@KisTehen: B+, SVABY ANDRAS tevesrol van szo! A te perverzitasod az, hogy mindenrol Gyurcsany jut az eszedbe??? Nezd mar meg a cikket font!
jesz
Karcsika jópofa gazdája ezt is, mint annyi mindent, benézte...

A legnagyobb probléma, hogy próbál véleményformáló szerepében tetszelegni...hát nem tudom...illene tudnia, hogy a kapkodva létrehozott oltóanyagok hatása jó esetben hat hónap...aztán rá kellene oltani, akármi is volt az előző.
Nem is tudom, most mi lesz?
Pálinkás Pál
@karma1: most is csak egy influenza...csak elneveztétek covidnak..csak a vén, beteg emberekre veszélyes,mint bármi más..és nem válaszoltál...ha mindenkit tesztelnek, akkor miért nem dolgozhat az egészséges oltatlan?..megmondom neked, ezzel zsarolnak a politikusok..ezek után majd mindig kitalálnak majd egy járványt?...rabszolgák vagytok ha behódoltok...meg azért ha jól tudom, volt emiatt már balhé felétek...
ómió
És mondta neki valaki, hogy oltással nem kaphatja el?
karma1
@Pálinkás Pál: Persze, kb 300 ember tuntikezett egy oran keresztul a Beehive-nal. Es ennyike...En nem neveztem el semmit sem covidnak - nem vagyok orvos - de en voltam a Sars-cov2-ben - na, azt az ellensegemnek sem kivanom. A mai napig megvannak a szovodmenyei, es ha valaszthatok, akkor szazszor inkabb az oltas, mint megegyszer maga a ko'r.
Egyebkent makkegeszseges vagyok, a napi 1 multivitamin es 1 B12 tablettan kivul semmit sem szedek.
Normalis ember nem erzi a "rabszolgasagot" - inkabb nektek kene Magyarorszagon utananezni, hogy a rabszolgatorveny hatasara most a covid miatt nagy autogyarak meg multik kovetelnek vissza a dolgozoktol penzt, munkabert, amit kifizettek tavaly, de allitolag nem lett ledolgozva az erteke.
Amikor a difteria, kanyaro meg mumpsz ellen kellett KOTELEZOEN felvenni az oltasokat, akkor is igy toporzekoltal, hogy rabszolgat csinalnak beloled?
mert akkor talan akkor is ott kellett volna lenned a tiltakozok kozott az elso sorban... nehogyma' egy orvos mondja meg neked, hogy mibe fogsz beledogleni, vagy egy eletre lebenulni, ha nem kapod meg a vedooltasokat, mert te tudod, hogy az nem kell, az csak egy politikusi huncutsag, ugye?
Gratulalok, hogy idaig jutottal agyilag!
karma1
@KisTehen: Az nem en vagyok. En pont leszarom ot - nem melto meg arra sem, hogy itt es most megemlitsem...:) Egy elmebeteg o, aki a dilijet kiterjesztette 10 millio magyarorszagi magyarra, es kb. 1 millio keleten elo magyarra...
division
@karma1: Pali virológussal ne vitatkozz, ő mindenkinél mindent jobban tud, még azokról a dolgokról is amikről halvány lila fingja sincs. Egy konteós antivaxxert sosem fogsz meggyőzni addig, amíg nem ülnek mellette a lélegeztetőn, vagy nem ül az egyik családtagja mellett a kórházban. A gyerekeim csütörtökön kapják a hepatitis c (ez mondjuk kötelező) és a HPV oltásokat, ezt lehetett most kérni aki akarta, nem olcsó oltásról beszélünk, ha valaki most nem ment bele később a zsebébe nyúlhat mélyen. Szerencsére úgy néz ki a szülők közel 90% - a kérte a gyerekének, a covid és az influenza oltással is el kellene végre jutni idáig.
division
@karma1: Na meg azt mondja mindig, csak az idősekre veszélyes, a "rottyantakra", krónikus betegekre, ugye értük nem kár...
Akkor ezek nem érdekes cikkek?:
www.timesofisrael.com/jump-seen-in-hospitalization-of-kids-with-post-covid-syndrome-that-killed-teen/
twitter.com/Antonio_Caramia/status/1447807510136725507
karma1
@division: Olyan egyszeru a keplet: Itt azt tartjak, ha minimum 90, es maximum 95 %-os lesz az atoltottsag, akkor teljesen kinyithatjuk a hatarokat, visszaallhat a normalis gazdasagi elet, mert a covidba nem lehet majd belehalni - csak nehany esetben - de ez a sima influenzaval is elofordult eddig is, pedig azellen evek ota van mar az evente megismetlendo "sima" influenzaoltas. Erdekes, azellen senki sem agal, azt siman beadatja maganak, azzal nem akarnak "uralkodni" rajta! De ugyanigy felveszi a DIPERTE-t, vagy a mumpsz oltast, meg a BCG oltast, Sabin cseppet is - azzal senki sem akar uralkodni folotte, ugye?
En megszenvedtem anno eletem egyetlen SARS-cov2-jet - a sekelyes legzes, faradekonysag megmaradt, de a multivitamin segitett ezen - egyebkent 67 evesen valoban makkegeszseges vagyok, mert a munkavegzesben es napi rutinban semmi valtozas nem volt.
A baj itt is az alulmuvelt szigetlakokkal van (akik a kornyezo szigetekrol szarmaznak), meg a maoriakkal, akik adnak egy kis vallasi kontost is az egesznek. Az is teny viszont, hogy a mostani delta virus cluster-fertozese egyetlen vasarnapi misen jott ossze, ahol a samoan hivok gyulekeztek. Azota az egy halalos aldozata a deltanak az egyhaz vezeto papja hunyt el. A Pfizerbe egyetlen 93 eves neni halt bele, akinek az orvos nem akarta beadni az oltast, mert azt mondta, tul sok az alapbetegsege, de a csalad ragaszkodott hozza, es a neni ket het mulva a masodik oltas utan elhunyt. Eddig tehat osszesen Uj-Zelandon 28 beteg halt bele a covidba! HUSZONNYOLC - es NEM 30 000 ! Aki ezt nem erti meg, azzal nem tudok sok mindent kezdeni! (Gondolj bele, hogy egy-egy farmercsaladba, ha beut a jarvany, akkor itt komplett csaladok halhatnak bele, mert elszigetelt kornyezetben elnek,dolgoznak - es ami utanuk marad, azzal nem tudna mit kezdeni az allam! Itt tobbszaz tehenet nevelo tejgazdasagokrol, tobb tizezer birkat tarto farmerekrol van szo! Ha egy ilyen csalad kihalna - vagy legalabbis a felnottek - akkor mi lesz az allomannyal?)
karma1
@division: Oli az a gyerekeket , fiatalokat is - nincs kivetel! Most eppen egy covidos mamanak szuletett covidos babaja - na, azzal mit tudnak kezdeni? Anyuka nem volt oltott - maori, nagy csalad.
division
@karma1: Van akiknek hiába beszélsz, hiába próbálod meggyőzni, hiába mutatod be a tényeket, csak fújják a magukét. Olyan ez valóban, mint a vallási fanatizmus, ott sem lehet meggyőzni az embereket, ha a vezetőjük azt mondja ugorjanak le a hegyről mert a paradicsomba jutnak, hogy ne ugorjanak le, mert ott a halál várja csak őket. A 93 éves sok betegséggel küzdő beteget meg nyilván azért oltatta be a család, mert a covid úgyis elvitte volna, próbáltak egy esélyt adni a számára.
karma1
@division: Az oreg nenivel valoban ez volt a helyzet. Mert a csalad minden nap ment be hozza, es nem akartak kivulrol megfertozni. Ez van. Egyebkent vicces, hogy epp a vallast emlited: az a templom van legjobban felhaborodva az oltas ellen, akiknel a mostani nagy balhe kitort: (es akiknek az egyhazi vezetojuk volt az egyetlen covidos elhunyt masfel eve). A felekezet legnagyobb resze (tobb, mint haromnegyede) coronavirusos lett, nagy reszuket korhazban apoljak es 4-en vannak kozuluk lelegezteton.
Most mondd azt nekik, hogy oltassak be magukat - az volt ra a valaszuk, hogy ez Isten akarata szerint tortent igy! Az eszem megall! A XXI. szazadban, egy nyugati, civilizalt vilagban!
Pálinkás Pál
@karma1: az általad említett betegségek ellen../ difteria, kanyaro meg mumpsz /
" diftéria vagy difteritisz, magyarul torokgyík, torokpenész vagy roncsoló toroklob egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség, amelyet a Corynebacterium diphteriae baktérium okoz"...nem vírus...a mumpsz humánpatogén vírus...ami azt jelenti, hogy csak és kizárólag az emberi szervezetben életképes. tehát nehezen mutálódik...ergo,hatásos ellene a védőoltás...
kanyaró..." A fertőzés lezajlása után egész életen át tartó immunitás alakul ki a kórokozóval szemben. " ...te almát hasonlítasz össze a sámfával...az egyiket baktérium okozza,... a másik kettőnek meg köze nincs a flu féle vírusokhoz...olyat linkelj ide ,hogy létezik influenza elleni ,hatásos védőoltás, és utána majd beszélhetünk...meg jó lenne ha felfognád, nem az oltás ellen vagyok, hanem az ellen hogy erővel akarjátok rávenni azt, aki nem hülye!!! ennél a covidnál bármelyik flu járvány veszélyesebb volt, akkor miért nem vinnyogtatok???
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: mondtam, kussolj...nekem ne ugasson egy transzi...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Segghülye vagy hozzá bazmeg.

..kizárólag az emberi szervezetben életképes, tehát nehezen mutálódik.

Már ennyi is pont elég rólad, az alkohol az elbutulás legfontosabb kockázati tényezője.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: olvass utána büdösköcsög...talán gyenge elméd is megérti, miért veszélyesebb az állatról emberre terjedő vírus...te qrva okosnak hiszed magad,pedig csak egy büdös csicska vagy...már az iskolában is téged vertek a többiek,igaz?...azért lettél sérült...te vagy a létező legrosszabb mutációja az emberi fajnak..
karma1
@Pálinkás Pál: Na, figyu. En be voltam oltva rendesen kanyaro ellen - ennek ellenere 7 eves koromban megis megkaptam a kanyarot, majdnem belehaltam, mert fully letamadott. Ne vitatkozzunk azon, hogy mi okozza a kanyarot - tudjuk, virus. Majd ami gyermekbetegseg elleni oltast megkaptam, azt a kanyaro, amin atestem, MIND KITOROLTE AZ IMMUNRENDSZEREMBOL - ezt csak 38 evesen tudtam meg, amikor a gyerekem a sulibol hazahozta a mumpszot. Persze, a kanyaro jol megbizhato virus, azellen be lehet oltani egy eletre,. Csak eppen szart er, ha megis megkapja az ember. Es igen, van 5 olyan altalanos, megszokott influenza torzs, ami ellen jol mukodik az evenkenti oltas.
Hogy felre ne erts: pont leszarom, hogy valaki kezzel-labbal tiltakozik az oltas ellen, vagy felveszi azt! Egyszeruen csak a tenyek utan megyek, amit itt latok - es tudod, itt valos adatokkal dolgoznak, mert csak egyszer kapnak rajta a szabadsajto dolgozoi valamelyik minisztert, vagy a miniszterelnokot, hogy hazudik - masnap mar irhatna a rezignaciojat! Szoval nalunk 10 hete 3 beteggel (egy csaladdal) kezdodott a delta, es hiaba zartak la a pozitiv teszt ES AZONNALI KONTAKTKUTATASSAL egyidoben Auckland-et gyakorlatilag hermetikusan kb. 6 ora alatt, a delta olyan gyorsan terjedt, hogy mara mar 1300 folott van a fertozottek szama, a legeslegnagyobb elovigyazatossag lezarasok es maszkviseles ellenere!
Elmagyaraztak, hogy 3-5 masodperc alatt fertozhet meg a delta, vagyis eleg, ha a supermarketben akar 2 meterre is allsz egy covidos mellett - mar el is kaphatod!
Viszont azt is kimutattak, hogy a korhazba csak nehany oltott kerul be, es azok sem az intenzivre, hanem inkabb megfigyelesre. Sokkal enyhebbek a tuneteik - sokuknak gyakorlatilag semmi, mert osszetevesztheto egy sima megfazassal, mert meg csak nem is emlekeztet az influenzara - de meg ezek a tunetek sem jonnek elo, ha be vagy oltva. gyakorlatilag mindenki at tudja veszelni otthon 2-3 nap pihenovel. Ha lehet, en ezt a megoldast valasztom, es masok is!
karma1
@Pálinkás Pál: Pali, MINDEN orszagban kell igazolni, hogyha be akarsz lepni, hogy megvan-e az oltasod, es ha meg is van, akkor MOST nem vagy-e eppen virusos! Mar szazszor mondtam, hogy az oltas nem arra biztositek, hogy soha tobbet nem kapod meg a virust, csak arra jo, hogy a sajat immunrendszered tudjon vedekezni, ha ujra radugrik a virus valami kozhelyen, vagy villamoson, vagy orvosi varoban! A barataimnak is otthon hiaba van meg a ketszeres Pfizer, hogyha be akarnak jutni valamilyen szakvizsgalatra, elotte is kell a teszt! Nehogy mar Uj-Zeland legyen a szaros rongy, meg nehogy azt mondd mar, hogy mi vagyunk a birkak, mert mi be akarjuk magunkat oltatni, es vigyazunk magunkra? Inkabb otthon nezz szet, hogy milyen ovintezkedesek vannak eletben, es otthon hogy vigyaznak ratok azok, akiknek ez lenne a dolga? Kontaktkutatas? (Enelkul egyaltalan nincs hatasos vedekezes sehol sem, nemcsak itt!). Tanaroknak , orvosoknak, mas olyan dolgozoknak napi ingyenes teszt? (Mert nalunk van, es ingyen jaro vedekezesi eszkozok. Oltasok szinten ingyen, es ha covidos vagy, akkor teljes tappenz. Hogyha viszont a munkadat is elvesztetted, akar csak atmenetileg is, akkor 1 eves munkakeresesi segely, (ha megszunt a munkahelyed), ha viszont nem szunt meg, csak a lezaras alatt nem tudsz dolgozni, akkor az allam 85 %-adja a fizetesednek.
Mondd, mit fikazol olyanokat, akik tesznek is a lakossag erdekeben?
Pálinkás Pál
@karma1: Akkor most utoljára...hátha megérted...engem sem érdekel ,ki oltatja magát, ki nem...engem az erőszakos hozzáállás idegesít ,amit az oltásbuzik előadnak, főleg úgy ,hogy az oltott is ugyanúgy fertőzhet...tehát ne ugasson senki nekem hogy , majd én eldöntöm hogy kockáztatok vagy sem!!! tehát meg kéne értenetek, mivel ugyanúgy fertőztök, legyen már kussolás az oltás mellett...mellesleg Magyarországon sem lenne még 100 halott sem szerintem, aki valóban a covidtól halt meg, mert semmi más baja nem volt...ja ...és az oltási igazolvánnyal az esetleges fertőzöttek vidáman terjeszthetik a vírust, mivel őket nem tesztelik.../ Európáról beszélek/..tehát szögezzük le...nekem az erőszakos oltatással ,meg a hazug pozitív diszkriminációval van bajom, ami ezzel jár..az oltott semmivel nem veszélytelenebb az oltatlannál, a másik emberre nézve...ergo az oltással magadat véded, az meg hadd legyen már a magánügyem,mekkora kockázatot vállalok!!! ami az átvészelést illeti...a fertőzöttek bő 80 %-a észre sem veszi...és 99,6 %-uk gond nélkül felépül belőle...az áldozatok,még így ,hogy sokat covid halottnak hazudnak..a világon 0,6 ezrelék...hát ez tényleg nagyon veszélyes...és ezért bedöntötték a világgazdaságot...
Pálinkás Pál
@karma1: nálad valami nagy bajok vannak...ki fikázik?? én?? én csak közlöm hogy a semmiért tartják karanténban Új-Zélandot...és evidens ,ha ilyen hülyék, akkor állják a költségeket...és én nem Aucklandról beszélek, mert nem ott élek, Európában ha oltott vagy,nem kell semmi teszt, vidáman fertőzhetsz kontinens szerte!!!
kissé felnőttem
na azért arra tessék figyelni nem vagyok virológus csak két lábon földön járó, viszont úgy mint a kenguruk nem tudok ugrálni. Az oltásról mindenki azt is elmondta,hogy attól max (MAX) nyomatékosítva. a lefolyása lesz ENYHÉBB .Focistásan,1-es 2- es vagy X arról nem szóltak ugyan, hogy bele is lehet ( vagy kell) halni . Ahány szervezet annyiféle variáció létezik valaki győz valaki veszít. Kit kéne okolni és miért is? banzáj hegyekkel, bulikkal, meccsekkel koncerttel tömeggel az esély maximálisan növekedhet lásd !!!Tegyél ellenne! védekezz! jogod van hozzá lehetőséged az kevésbé, mert buszon villamoson vonaton meg az egérlyukban is ott lehet a virus. bura alatt is
division
@Pálinkás Pál: Egy agresszív bunkó vagy, amolyan foci ultra. Azt hiszed értesz olyan dolgokhoz is, amikről csak olvastál eddig, de azokról is rossz helyen. Készül sógornőm új videója, ami a valóságról szól majd, a tényekről a coviddal kapcsolatosan, a halálozásokról, átlagokról, romba dönti majd a zavarodott agyad szüleményeit.
Pálinkás Pál
@division: kussolj...az olaszoknál is visszavett a kormány...németeknél, svájciaknál is...rogyadozik a covid kártyavár..még a végén sitten végzi a sok covid náci...ezért a közel 2 év szívatásért csúnyán meglakoltok majd...
division
@Pálinkás Pál: Neked kéne ott végezni a Gődény haveroddal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.