Bár az előválasztás végeredményét még nem ismerjük, néhány hasonlóan fontos kérdésre már választ kaptunk. Kiderült például, hogy sokak feltételezésével szemben a demokrácia nem olyasmi, amit valaki mások csinálnak, mi pedig tétlenül élvezzük a gyümölcseit: részt kell venni benne, különben nem működik. Kiderült továbbá, hogy a Fidesz is hatékony legitimáló és mozgósító eszköznek tartja; éppen ezért először megpróbálta elhallgatni és – legalább a nyilvánosságban – eljelentékteleníteni, majd mikor ez a választói aktivitás miatt nem sikerült, megpróbált beleavatkozni a végeredménybe. (Ami egyfelől aggasztó, másfelől viszont mikor sikerült legutóbb elérnie az ellenzéknek, hogy a Magyar Nemzettől az utolsó kormánybarát bérblogig mindenki az ő érték- és érdekvitáival foglalkozzon?)  Megtudtuk azt is, hogy az ellenzéki pártok nem ugyanazt gondolják mindenről – talán ez a magyarázata, hogy nem egy, hanem több van belőlük –, és hogy éles helyzetben hajlamosak pártként viselkedni: nyerni...

(Forrás: nepszava.hu, RonaGyuri által)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Valójában kiderülni igazából majd jövő tavasszal

egyébként, hogy kinek mi (lásd Magyar agyrém) az is érdekes lehet

A neves publicista Hargitai Miklós „Kiderült” címmel elmélkedik az előválasztások ürügyén.
Nyugodtan kijelenthetjük ki, hogy a cikk jó is lehetne az első mondata nélkül. „Bár az előválasztás végeredményét még nem ismerjük, néhány hasonlóan fontos kérdésre már választ kaptunk.”. Ami azt sugalja, hogy az ő képzeletében a valódi értelmes és hasznos, valamint mindazon pozitívumokat, amit ő okkal dicsér hordozó az a ME-jelölt csating-show. Pedig ezek az ismérvek csak a 106 OEVK-s előválasztásra lehetnek (igen, így feltételes módban, mert az eredmény senkit sem kötelez, sajnos még erkölcsileg sem) igazak.
Egyébként is meglehetősen korai a konzekvenciák emlegetése. Pl. nagyon kíváncsi leszek arra: hogyan reagálnak a Gipsz Jakabok arra, hogy tavasszal újra ajánlások gyűjtögetése lesz.
Ha már jövő tavasz arra is, hogy hány potentát fogja majd fel ésszel, hogy a közös lista megjelölésének minden szereplésnél egyformának kell lennie!!! =))
sgl
Szerintem ez jó dolog, kibukik a szemét, emberi alkalmatlanságok, de egészen elképesztő az ostoba kommunikáció.
A 2010 előtti kormányzásra rá fröcsögött dolgokat le kéne takarítani, fel nem foghatom, hogy a 2010 utáni ezerszer gagyibb, aljasabb álkormányzás - lopnak, csalnak, hazudnak azóta,- nem veri ki a tetőfedőt.

A sperma által véleményezett 2010 előtti kormányzást utólag káosznak nevezni: röhej
aminek lehetett a fidesz keresztbe tett, ennek helytelen, gyenge kezelése volt a legnagyobb probléma.
... 2010 nyara FAZ OV interjú:
a világválságot az előző két kormány, - Gyurcsány, Bajnai,- VILÁGBAJNOK MÓDON KEZELTE!.

Aztán nyáron a fidesz - Kósa, Varga, OV.- bedöntötte a forintot, - azóta sem tért magához - majd kiderült órákra voltunk az államcsődtől,- zárt körben bevallotta a sperma,- és gyorsan rákent mindent az előző Gyurcsány kormányra.
Nem a Bajnaira, Gyurcsányéra.
Hna ja, Bajnai már egy erősen emelkedő gazdaságot adott át, amit 2 év alatt visszafordított a fidesz negatív gdp növekedésre, - 45 óta nem volt két negatív év egymás után,- megemelt eu támogatás ellenére.

Nem értem, van még sokkal több ami bizonyítja nem volt rossz az a kormányzás, csak a fidessz aljasságát és Gyurcsánnyal szembeni karaktergyilkosságot nem kezelték és azóta sem teszik meg.
Szóval az impotens, gyáva, fidesz gazemberségeinek lelplezését mellőző kormányzás az igazi baj!!

Nem lehetne ezt korrigálni és amikor a Parlamentben csődözik a geczi azonnal visszavágni: ki alatt volt 2011-ben órákra az államicsőd, ki hívta vissza az elzavart IMF-et, ki is pávatáncolt az IMF-el???
A legmegdöbbentőbb az hogy az ellenzék is Gyurcsányozik, bukottazik, persze sokkal könynebb már egy megtalált bűnbakkra tovább lőni, mint a tényeket feltárni.
Ki a hülye? Vásárherlyi M:
olkt.net/wp-content/uploads/2020/04/67907603_2927666757263326_8228406806485925888_n.jpg

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!
sgl
@sgl: Fideszmatek ekkor indullt, ezt kellett megagyarázni:
"amit 2 év alatt visszafordított a fidesz negatív gdp növekedésre, - 45 óta nem volt két negatív év egymás után,- megemelt eu támogatás ellenére."

A csökkenés is növekedés!!
Ezt már örökre beírták a fideszmatek szabályai közé.
Később is alkalmazták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.