Bár az előválasztás végeredményét még nem ismerjük, néhány hasonlóan fontos kérdésre már választ kaptunk. Kiderült például, hogy sokak feltételezésével szemben a demokrácia nem olyasmi, amit valaki mások csinálnak, mi pedig tétlenül élvezzük a gyümölcseit: részt kell venni benne, különben nem működik. Kiderült továbbá, hogy a Fidesz is hatékony legitimáló és mozgósító eszköznek tartja; éppen ezért először megpróbálta elhallgatni és – legalább a nyilvánosságban – eljelentékteleníteni, majd mikor ez a választói aktivitás miatt nem sikerült, megpróbált beleavatkozni a végeredménybe. (Ami egyfelől aggasztó, másfelől viszont mikor sikerült legutóbb elérnie az ellenzéknek, hogy a Magyar Nemzettől az utolsó kormánybarát bérblogig mindenki az ő érték- és érdekvitáival foglalkozzon?)  Megtudtuk azt is, hogy az ellenzéki pártok nem ugyanazt gondolják mindenről – talán ez a magyarázata, hogy nem egy, hanem több van belőlük –, és hogy éles helyzetben hajlamosak pártként viselkedni: nyerni...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Valójában kiderülni igazából majd jövő tavasszal

egyébként, hogy kinek mi (lásd Magyar agyrém) az is érdekes lehet

A neves publicista Hargitai Miklós „Kiderült” címmel elmélkedik az előválasztások ürügyén.
Nyugodtan kijelenthetjük ki, hogy a cikk jó is lehetne az első mondata nélkül. „Bár az előválasztás végeredményét még nem ismerjük, néhány hasonlóan fontos kérdésre már választ kaptunk.”. Ami azt sugalja, hogy az ő képzeletében a valódi értelmes és hasznos, valamint mindazon pozitívumokat, amit ő okkal dicsér hordozó az a ME-jelölt csating-show. Pedig ezek az ismérvek csak a 106 OEVK-s előválasztásra lehetnek (igen, így feltételes módban, mert az eredmény senkit sem kötelez, sajnos még erkölcsileg sem) igazak.
Egyébként is meglehetősen korai a konzekvenciák emlegetése. Pl. nagyon kíváncsi leszek arra: hogyan reagálnak a Gipsz Jakabok arra, hogy tavasszal újra ajánlások gyűjtögetése lesz.
Ha már jövő tavasz arra is, hogy hány potentát fogja majd fel ésszel, hogy a közös lista megjelölésének minden szereplésnél egyformának kell lennie!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.