Távozik a Népszavától Friss Róbert főszerkesztő és visszatér a lap élére az eddigi tiszteletbeli főszerkesztő, Németh Péter, aki szerint nagy kihívás az „ellenzék lapját” vezetni a választási kampány hajrájában.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mégis kinek az érdeke

Németh Péter visszatér a Népszava élére

Az igazat megvallva hogy manapság igen aktuálisnak tűnnek azok a gondolatok, amivel kommenteltem a hírt, mikor néhány éve kiru … akarom mondani önként távozott, pontosabban „2017-ben a háttérbe húzódott”!
Akkor is nekem a Györgyi Kálmán esete ugrott be, aki: „1990 és 2000 között a Harmadik Magyar Köztársaság legfőbb ügyésze.” volt és „2000. március 6-án indoklás nélkül mondott le, bár megbízatása csak 2002 májusában járt volna le. (Megegyezett Áder Jánossal, az Országgyűlés elnökével, hogy nem tölti ki 6 hónapos lemondási idejét és 2000. május 15-én távozott hivatalából). Utóda Polt Péter lett.”!
Vehetnénk példabeszédnek is ezt a saga-t, ha arra gondolunk, hogy a minap „Megjelent az Országgyűlés honlapján egy törvényjavaslat, amely a többi között arról szól, hogy ezután csak kétharmados többséggel lehetne elmozdítani hivatalából Polt Péter legfőbb ügyészt.”!
No, de félre az anekdotázással, vissza a … ahogy régi-új főszerki írta: „egy ellenzéki napilapot, az ’ellenzék lapját’ ütőképesen működtetni, ráadásul a legnagyobb ellenszélben”.
Nekem erről szintén egy régi megjegyzésem ugrott be, amit a szokásos pikírt módómon fogalmaztam meg:
Mint ismert a Népszava (ahogy akkor is, most is kihagyom az Isten szava poént, pedig azóta félistenből, legalább másfél lett, terjedelemben) egykor a szakszervezetek lapja volt.
A definíció szerint „A szakszervezet az érdekvédelmet szolgáló olyan tartós egyesülés, amelynek célja közös követelések elérése”!
Hogy kinek/kiknek? Nos ez – ahogy egy másik vicc poénja mondja -: Mikor kinek!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Tényleg fejtől bűzlik?

bocs, de annak tényleg úgy kell, akinek Toncsi a fej!! =))

Azt írja az ójság, hogy: „Felmondott a Pesti Hírlap (a Rogán Antallal és Habony Árpáddal jó „üzleti barátságban lévő” grúz-izraeli üzletember érdekeltségébe tartozó) főszerkesztője, Pion István, vele együtt távozik a laptól két szerkesztő, Csider István Zoltán és Aradi Péter ”.
A főszerki nem nyilatkozott, de a másik kettőnek volt mondandója: „Csider István Zoltán azt mondta, ’szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt’”! Amivel arra célzott, hogy az elmúlt napokban „a lap egyik nap olyan címlappal jelent meg, amelyen Márki-Zay Pétert lejárató idézetek voltak”, még „egy másik nap pedig Dobrev Klára mosolygós képe szerepelt a címlapon”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.