Kínos szituációba keveredett az orosz elnök, egy orosz állami tv csatorna próbálta tisztára mosni a helyzetet.

Történt ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin a napokban adott interjút a CNBC-nek, amelyben egy amerikai riporter, Hadley Gamble megkérdezte tőle, Oroszország direkt tartja-e vissza a gáztartalékait Európát illetően, hogy ezzel növelje az árakat.

Putyin szexista kijelentése után az orosz televízió a sértett riporternőt vádolja

Forrás: SERGEI GUNEYEV / SPUTNIK / AFP

Vlagyimir Putyin a riporter kérdésére tagadta, hogy így lenne, sőt, az amerikaiakat vádolta meg ugyanezzel, a hölgy azonban válaszul újabb kemény kérdést tett föl neki.

Az orosz elnök erre a következőt felelte:

„Egy gyönyörű nő, tényleg. Mondok neki valamit, erre teljesen mást kérdez vissza. Mintha meg se hallotta volna, amit mondtam.”

- írja a Blikk.hu.

Kijelentését sokan szexistának titulálták, mire az orosz propagandagépezet összefoglalót készített a beszélgetésről Putyin védelmében, amelyben a riporternőt úgy állították be, mint aki "szexuális tárgyként pozícionálta magát". A műsorban többször is kitértek Gamble lábaira, még a cipőjét is kielemezték, külön kiemelve sarkának magasságát, valamint a készítő, Louboutin szemléletét, mely szerint a viselt darab lényege, hogy a viselője meztelenül is jól mutasson benne. 

Bár Vlagyimir Putyin a beszélgetés során valóban gyönyörűnek és csinosnak nevezte Hadley Gamble-t, az állami televízió sikertelen próbálkozásnak tekintette az elnök figyelmének elterelésére tett kísérletet.

A riporternő lábai áttételesen az Instagramon is helyet kaptak – az interjú kapcsán posztolt fotó a "power walk" címet, azaz "erőteljes bevonulás" címet kapta. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hadley Gamble (@hadleygamble) által megosztott bejegyzés

A videót megtekinthetik a Blikk.hu cikkében. 

Forrás: Blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@namihami: nos..hagyni kéne hogy mindenki maga döntse el ,hogy áll a dolgokhoz...de ez veletek nem megy, mert ha nevén nevezem a gyereket, egyből nekiálltok rasszistázni...meg homofóbozni..
namihami
@Pálinkás Pál: Bocs. de éppen ez a rasszizmus. Attól, hogy ""hagyni kéne hogy mindenki maga döntse el ,hogy áll a dolgokhoz"", attól ez még csak a gyerek átnevezése. Persze, kimondhatod, mert nem tilos (pláne itt, Orbániádiában), de attól ez még az.
Pálinkás Pál
@namihami: szóval...akkor a ti véleményetek a mérvadó, mert azt mondjátok?-- ez hogy is van...addig vagytok liberális demokraták amíg a másik azt gondolja amit ti?...demokratikusan nem tűritek az ellentmondást...a ti demokráciátokban az emberi vélemény szabad...egész addig amíg azt gondolja,ami nektek tetsző...
Pálinkás Pál
@namihami: tudom, azért nem értettem, miért akarsz győzködni...:)?
almalibre
Putyin a válaszaival lényegében felmosta a színpadot a hölgyikével. Ezt kompenzálni kellett valami libsi bélyeggel:
- Náci – nem stimmel
- Homofób – nem illik ide
- Rasszista – nem jó
- Szexista – EZ AZ, ez beválhat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.