Kínos szituációba keveredett az orosz elnök, egy orosz állami tv csatorna próbálta tisztára mosni a helyzetet.

Történt ugyanis, hogy Vlagyimir Putyin a napokban adott interjút a CNBC-nek, amelyben egy amerikai riporter, Hadley Gamble megkérdezte tőle, Oroszország direkt tartja-e vissza a gáztartalékait Európát illetően, hogy ezzel növelje az árakat.

Putyin szexista kijelentése után az orosz televízió a sértett riporternőt vádolja

Forrás: SERGEI GUNEYEV / SPUTNIK / AFP

Vlagyimir Putyin a riporter kérdésére tagadta, hogy így lenne, sőt, az amerikaiakat vádolta meg ugyanezzel, a hölgy azonban válaszul újabb kemény kérdést tett föl neki.

Az orosz elnök erre a következőt felelte:

„Egy gyönyörű nő, tényleg. Mondok neki valamit, erre teljesen mást kérdez vissza. Mintha meg se hallotta volna, amit mondtam.”

- írja a Blikk.hu.

Kijelentését sokan szexistának titulálták, mire az orosz propagandagépezet összefoglalót készített a beszélgetésről Putyin védelmében, amelyben a riporternőt úgy állították be, mint aki "szexuális tárgyként pozícionálta magát". A műsorban többször is kitértek Gamble lábaira, még a cipőjét is kielemezték, külön kiemelve sarkának magasságát, valamint a készítő, Louboutin szemléletét, mely szerint a viselt darab lényege, hogy a viselője meztelenül is jól mutasson benne. 

Bár Vlagyimir Putyin a beszélgetés során valóban gyönyörűnek és csinosnak nevezte Hadley Gamble-t, az állami televízió sikertelen próbálkozásnak tekintette az elnök figyelmének elterelésére tett kísérletet.

A riporternő lábai áttételesen az Instagramon is helyet kaptak – az interjú kapcsán posztolt fotó a "power walk" címet, azaz "erőteljes bevonulás" címet kapta. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hadley Gamble (@hadleygamble) által megosztott bejegyzés

A videót megtekinthetik a Blikk.hu cikkében. 

Forrás: Blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
„Egy gyönyörű nő, tényleg. Mondok neki valamit, erre teljesen mást kérdez vissza. Mintha meg se hallotta volna, amit mondtam.”
valami köcsögény árulja már el nekem, mi ebben a szexista?
namihami
@Pálinkás Pál: Csupán annyi, hogy egy politikai és gazdasági riportban a feltett kérdésre kell válaszolni és nem kitérni az elől. Az, hogy a riporter választ vár és ezért a kérdést felteszi és főleg fel meri tenni, majd a válasz helyett a kérdezett elkezd vakítani, ez csupán a putyini, orbáni tv-kben elfogadott és bevált menekülési út.
Emlékezz arra a riporterre, aki a meredek kérdését vagy tízszer tette (és merte) fel. Persze, az alany és a stúdió nem a két fentemlített királyi tv volt.
rokker33
@Pálinkás Pál: hülye ostoba libsik már mindenki szexista rasszista nem lehet semmit mondani, mert azt egyből kiforgatja a libsi média!.A barom nyugat ezt akarja Európára és az egész világra ráerőltetni !
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 10:53
Csak tipp; próbáljuk ezt meg elképzelni egy jóvágású férfi riporterrel. Ha nem sikerül, akkor ez megkülönböztetés a születési nem alapján, azaz szexizmus. Ha sikerül, akkor a kérdezett személy minimum biszex.
Pálinkás Pál
@namihami: elméleteddel az a baj ..hogy amit idéztem ,az nem a riport alatt hangzott el...ja...és a kérdésem pedig arra irányult,mi a szexista putyin kijelentésébe, erre sem feleltél...
namihami
@Pálinkás Pál: Az, hogy ami a riporterről elhangzott, az a riport alatt vagy után hangzik el, az a kijelentés érdemi részén semmit nem változtat. A kérdésedre adható választ pedig Giovanni Alba 11.07:-kor már meg is adta.
Pálinkás Pál
@namihami: nincs igazatok...pont ezért radikalizálódik a világ..a libsik mindent meg akarnak szabni..tele az emberek töke már, hogy szeretni kell a buzeránsokat, ha egy nőre azt mondom hogy szép, akkor szexista vagyok...be kéne látnotok hogy nem megy a dolog..
namihami
@Pálinkás Pál: Senki nem mondja, hogy szeretni kell a melegeket (ide bárki-bármit helyettesíthet be, amit éppen a politikája megkíván), de se az országos (Orbán), se a nemzetközi uszítás nem kellene ellene. Vajon az, aki olyan nagyon meleg(stb.)gyűlölő biztos lehet-e abban, hogy a barátja, rokona, szomszédja (akit egyébként eddig akár szeretett is) nem tartozik-e közéjük.
Nekem pl. egy 20 éve féligbarátról derült ki, de ettől még a világon semmi nem változott. Itt van pl. a Szájerdodó, a Melegmálé és a többi, aki meleg és a Fidesz mégis mennnyire szereti., És a pedofiljai se lettek páriák. A qrvapecérek se mentek a süllyesztőbe. Pedig ezeket nem igazán vonja a kebelére kedvenc egyházuk. Igaz, ott is megvan a maguk feketebáránya.
Pálinkás Pál
@namihami: nos..hagyni kéne hogy mindenki maga döntse el ,hogy áll a dolgokhoz...de ez veletek nem megy, mert ha nevén nevezem a gyereket, egyből nekiálltok rasszistázni...meg homofóbozni..
namihami
@Pálinkás Pál: Bocs. de éppen ez a rasszizmus. Attól, hogy ""hagyni kéne hogy mindenki maga döntse el ,hogy áll a dolgokhoz"", attól ez még csak a gyerek átnevezése. Persze, kimondhatod, mert nem tilos (pláne itt, Orbániádiában), de attól ez még az.
Pálinkás Pál
@namihami: szóval...akkor a ti véleményetek a mérvadó, mert azt mondjátok?-- ez hogy is van...addig vagytok liberális demokraták amíg a másik azt gondolja amit ti?...demokratikusan nem tűritek az ellentmondást...a ti demokráciátokban az emberi vélemény szabad...egész addig amíg azt gondolja,ami nektek tetsző...
Pálinkás Pál
@namihami: tudom, azért nem értettem, miért akarsz győzködni...:)?
almalibre
Putyin a válaszaival lényegében felmosta a színpadot a hölgyikével. Ezt kompenzálni kellett valami libsi bélyeggel:
- Náci – nem stimmel
- Homofób – nem illik ide
- Rasszista – nem jó
- Szexista – EZ AZ, ez beválhat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.