Korhatár-besorolási bírságot kapott a Tilos Rádió, és a szerződéses vállalások betartását vizsgálta több vidéki rádiónál a Médiatanács – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-t.

Homoszexualitás a TV2-nél – hiába a feljelentés, nem lépett a Médiatanács

Fotó: Pixabay cco

Bejelentés alapján olyan műsorokat is vizsgált a grémium, amelyeknél nem indít eljárásokat.

A Médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét

- hangsúlyozták.

Júniusban a TV2 Családi titkok című sorozat egyik epizódjában homoszexuális témával foglalkozó tartalmat sugároztak.

A Médiatanács döntésénél elsősorban arra volt figyelemmel, hogy az elbírálásnál még a szigorúbb gyermekvédelmi szabályok nem alkalmazhatók, tekintettel arra, hogy a törvénymódosítás csak később lépett hatályba.

A közlemény szerint a fővárosi Tilos Rádió szolgáltatójára 75 ezer forint bírságot rótt ki a tanács, mert a 7térítő című műsorban elhangzott, következetesen trágár kifejezések ellenére nem 16-os korhatár-besorolással és nem a 21 és 5 óra közötti idősávban, hanem besorolás nélkül, reggel 7 és 9 óra között sugározta a vitatott műsort.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay cco

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ezek a szerencsétlenek csak nem a B. Zsóti írásaiból idéztek 16-os besorolás nélkül? Jaj Istenem, nem tudták, hogy azt csak a "szenilis" besorolással nyolcvan felettieknek lehet leadni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.