A Magyar Hang Bödőcs Tibor humoristával készített interjút, a beszélgetés apropóját pedig új könyve, a Mulat a manézs című szatirikus kötet adta – írja az Telex.hu.

Bödőcs: Mit fog csinálni Gyurcsány, ő lesz a kabalaember? – terítéken a homofóbia
Fotó: RTLKlub

A könyv cirkuszi diktatúrát mutat be, és amiben az „egy a cirkusz, egy a sátor” visszatérő motívumként szerepel. Bödőcs augusztus 20-án fejezte be a kéziratot, véletlen egybeesés csupán, hogy könyve főhősének lánya elhagyja az apja birodalmát.

A humorista főbb megállapításai az interjúban:

A parlament kapcsán nem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba.

Az lenne a jó, ha nem egy politikus döntene mindenről, hanem kinevezne autonóm, tehetséges embereket egy-egy terület élére, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, és nem a propagandát böfögik vissza.

Itthon a homofóbia az uralkodó eszme, az lenne a provokáció, ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk.

Állítólag nem vállal semmilyen szerepet Gyurcsány, ha kormányra jutnak, de akkor mit fog csinálni? Ő lesz a kabalaember?

A humorista dolga, hogy lerántsa a leplet mindenről, amit megpróbálnak eltakarni és másnak hazudni.

Bödőcs arról is beszélt, hogy nincsenek politikai ambíciói. Woody Allent idézve zárul a beszélgetés, nem az emberek emlékezetében akar élni, hanem a nappaliban.

A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: Telex.hu, Hang.hu
Címlapkép: RTLKlub

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Bödőcs az egyik legjobb humoristánk(szerintem)...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@KisTehen: 12 éve O1G dönt mindenről. Ébresztő!
Emmersson71
@KisTehen: Micsoda aggodalom az ellenzékért :D
rokker33
@Emmersson71: miért mikor Gyurcsány volt hatalmon, akkor nem ő döntött mindenről!??A parancsot is ő adta ki hogy löjjék szét a tüntetőket, pedig rengeteg ártatlan is volt az utcán mégis szemen lövette az embereket!!!Nem tudott pár balhézó emberrel elbánni és nem volt ilyen balhé!!!
jesz
Bödőcs az egyik legjobb humoristánk(szerintem)...
Emmersson71
@rokker33: Ne csúsztass..nemrég mondta a pártközpontod, hogy Dobrev volt :P
rokker33
@Emmersson71: semmi sincs kizárva :) :)
csak úgy....
@rokker33: azt tudod,hogy te magadnak plasztikázod mostanában a jövöd?
gyurcsányozol stendig mikor végre az eszedet kéne használnod? -csak nem egy idegenbe szakadt cinizmus uralkodott el rajtad!? :)
justhpeter
Kövért látva azt gondolom a parlament soha nem fog eljutni egy faluvégi kocsma színvonalára.
Nessy
@KisTehen: Kötelezett rá valaki? Ha nem, akkor ne nézd!
ómió
Mit csinálna a Böszme? Pont, amit korábban! Csupa neked tetszőket!
karma1
@Nessy: En nem irok semmifele megjegyzest ehhez, - Bodocsot a legkivalobb Hofi-epigonnak tartom, aki felvallalja a politikai tartalmakat is - de ma mar nem erdemes velemenyt mondani semmirol sem, mert a nullas IQ-ju trollok azonnal elkezdenek gyurcsanyozni, sorosozni, boszmezni anelkul, hogy egyaltalan fingjuk lenne bizonyos dolgokrol.
Baker
@karma1: Én Bödőcsöt a legjobb Bödőcsnek tartom. Felesleges bárkihez hasonlítani, pláne olyan humoristához, akivel nem egy korszakban és politikai közegben lépnek fel!
karma1
@Baker: Nem osszehasonlitasrol van szo, hanem arrol, hogy a rengeteg standup-os elmeseli a vegbeltukrozeset, a gyerekenek az iskolas napjait, apukak a nagy pialasaikat, de senki nem mer felvallalni aktualis politikai mondanivalot, temat a napi humoros fellepeseben. Es ebben ugyanaz, mint Hofi volt! Mert hiaba volt a Sas kabare, o inkabb elment egy nagyon popularis, esztrados- tancos-zenes megnyilvanulas fele, amiben volt egy kis politika is, de aztan rogton fel is oldotta a mondanivalojat egy ket lany altal eloadott kis duettben, es meg is volt az aznapi variete.
A politikai kozeg azonos volt: Kadar is diktaturat csinalt 32 even at - igaz, soft-ot - es most is diktatura van, amibol nem sokan mernek kibeszelni.
Egy biztos, hogyha most egyidoben elnenek mindketten, akkor Hofi szeretettel nezne Bodocs tevekenyseget, es Bodocs is odafigyelne Hofira, mint meg- es kikerulhetetlen humorista nagysagra!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Tudom, hogy 10 egy nagyon kis szám

azonban szerintem – és vannak gyengébbek is – a legjobb kimaradt

A hvg.hu „«Arra azért figyelnek, hogy Viktort ne lássuk a jachton» – tíz mondat Bödőcs Tibortól a NER-ről” címmel számol be Bödőcs Tibor nemrég jelent meg harmadik kötete, a Mulat a manézs című regény kapcsán készült beszélgetésről. Pontosabban szándékuk szerint: „tíz mondatot idézünk, amely megragadja a NER valóságát”.
Nos ami azt illeti a címként választott yachtos idézet igencsak gyengus, főleg Bödőcshöz képest. Viszont szerintem nagyon kimaradt pl. az a gondolatfüzér, amiben szerepel, hogy: „a bohóc egy komoly szakma, ne járassuk le a szót, a politikusok csak szeretnének bohócok lenni.” illetve, hogy „a parlament kapcsán sem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba”! =))
cirip
@karma1: "...de senki nem mer felvállalni aktualis politikai mondanivalot,"
Nem az a probléma velkük, hogy nem merik ...Nem tudják! Az a réteg, akiről szó van, egyszerűen buta ehhez. Ostoba , közönséges, tehetségtelen, alkalmatlan . Hiány"szakma" a sztendap, néhány értelmes, gondolkodó , gondolatokkal bíró , tehetséges emberen kívül nincs senki,de muszáj a létszám, erőlködés, hogy legyenek újak , romák, románok, egyéb
nemzetiségüek,..Hogy az ősszes erőltetett eszköz a tájszólás, káromkodás.. ... és folytathatnám. Röhej de egyben felháborító is.
Nessy
Ami azt illeti Hofi nem kevés jelenete ma sokszor aktuálisabb, mint akkoriban! Csak éppen sokaknak a humor magas, mint majomnak a zongora! Pedig akinek humora van, mindet tud, akinek nincs, mindenre képes! Nos, felsőbb szinten a "mindenre képes" az aktuális állapot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.