A politikai korrupciónak ellenálló erdélyi magyarok rémülten figyelik a magyarországi közéleti őrület tombolását. A megvásárolhatók buszra ülnek, naná, ha már igény az van rájuk. Az erdélyizők erdélyiznek. Vélemény.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Most akkor Borókka elvitatja azon jogunkat, hogy tiltakozzunk az ellen, hogy a magyar kormány a határon belülli magyarokat másodrendű, a külföldön dolgozókat meg harmadrendű állampolgárokká degradálja a határon túli kettős állampolgárokkal szemben. És ez igaz minden intézkedésére. Azon kivül nem tudom, hogy miért is kellene nekem támogatni a levélszavazást- amely trisztán-és iizolda csalás, vagy a határontúli egyházak hitéletét, a sportot-kiemelten a focit, vagy éppen a másik állam gazdaságfejlesztésébe öntött magyar adófizetői milliárdok adományozását.Boróka ezekre is kereshetné a válaszokat, a helyett, hogy "magyarországi magyarozna".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@kereső: pont olyanok mint Orbán, meg a katolikus klérus: NEKIK JÁR! =))
kereső
@sgl: 06:55 Mindamellett Szabó Timi, a mszp-pm-lmp pártszövetség támogatja , hogy a kettős állampolgároknak maradjon meg a szavazati joga.
kereső
Nem is értem Borókát. Miért "hazátlanok"?Ahol születtek, élnek, dolgoznak, gyermeket szülnek, iskolába , szinházba, moziba járnak, randevúznak, hitéletet élnek- az miért is nem a hazájuk?
Én nem vagyok felelős a 100 évvel ezelőtt történtekért. Nem vagyok felelős értük- hiszen azóta eltelt min. két ember öltő. Találják már meg a szülőföldjükön a hazájukat!
karma1
@kereső: Boroka egy romaniai magyar ujsagiro - neha voltak jo meglatasai is, de feltetlen orban hu - nem a fuggetlen ujsagiras csimborasszoja...
Csak tudnam, miert nyilvanul meg - es mivel a cikket elofizetes hijan nem tudom vegig elolvasni - nem tudom, hogy kiket is ert pontosan a "korrupciot nem elfogado erdelyi magyarokon".
Szoval ha TUDJA, hogy orbanek korrumpalni jarnak oda posvanyosra, es csak a szavazatokert kapjak a fatemplomok felujitasat, meg a hasonlo ingyenpenzeket Magyarorszagrol, az ingyenes covid-beteg befogadasrol nem is beszelve, -szoval kirol beszelnek? mert minden erdelyi lelkendezve beszel orbanrol, es "csak a fidesz" felkialtassal levelben vagy szemelyesen hasznalhato 4 evenkent.
Magyaran: Boroka is menjen az anyjaba, mert fingja sincs arrol, hogy mi tortenik Magyarorszagon, az ott szuletett es ott elo, adozo emberekkel.
karma1
@kereső: Pontosan: a most elo magyarok nem felelosek a 100 eve Trianonban tortentekert, de egyet mondhatokj nekik: aki annyira elhetetlennek tartotta magyar erdelyikent Romaniat (mar ceausescu idejeben is) , es magyar akart lenni, az szepen elhagyta az orszagot, es eljott Magyarorszagra elni, dolgozni, hogy TELJESEN magyar lehessen! Aki ma veri a mellet es busonkodik Erdelyben, hogy mekkora magyar is o, de nem hagyjak magyarnak lenni, mert a Gyurcsany meg akarja vonni a szavazati jogukat, az hagyja el szepen azt a csunya Romaniat, es menjen orban szarnyai ala, magyarkent adozni, elni, Magyarorszagon, mint az ott szuletettek, es azonnal meg fogja erteni, hogy a magyarorszagi magyarok miert utaljak oket az erdelyi nagymagyarkodasert! Nekem mar 42 evvel ezelott a gyerekorvosom egy kolozsvari szuletesu gyerekorvosno volt, aki mondta, hogy most 5 evig Magyarorszagon fog elni, de aztan megy Nyugatra! Akkor meg gondolatban sem volt sem a magyaroknak, sem a romanoknak az Unio! Csak ment volna, mert akkor meg elt ceau, es Ma.o.-rol konnyu volt dobbantani mar akkor is. Ilyen egyszeru! A ravasz szekelyek mar akkor is csak dobbantonak hasznaltak az allitolag annyira ahitott "szulohazat"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.