Navracsics Tibor, az emberarcú fideszes emberarcának elvesztése kellett hozzá, de simán megérte: végre megérthetjük, mire ment el az a tengernyi pénz, amit a kormány jó szándékúan a kultúrába ölt az elmúlt tizenkét évben. Ez a kultúrharc lesz a végső!

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kultúrharc vs. Kulturkampf

Kovács Bálint: Demeter Szilárd és az ElkXrtuk meghozták végre a kulturális fülkeforradalmat
www.erdely.ma/media/2021/03/demet_sza-600x341.jpg

Nos a fülkeforradalom, sőt a Fülkeforradalom talán relevánsabb, de a dolognak van egy igazi pikantériája: a két erdélyi műveletlen paraszt-bunkó kakaskodása.
„egy lelkes műkedvelő kevéssé átgondolt próbálkozását tükrözi, ami sajnos inkább romboló, mint építő elképzeléseket tartalmaz” – írta Szakács Demeter kulturális koncepciója könyvkiadási kinyilatkozásairól. Tételesen felsorolta Demeter Szilárd koncepciójának hibáit, amire az egy indulatos és lekezelő viszontválasszal reagált: Szakács nem a főnöke és nem parancsol neki!
Mire Szakács: „Demeter Szilárd viszonya a magyar kultúrához olyan, mint egy csónakosé a Széchenyi híd alatt a Dunán, aki azt hiszi magáról, hogy ő irányíthatja folyamot – pedig legfeljebb a hullámokat lovagolja meg.”!! =))
Nessy
Ez nem kultúrforradalom, ez mezei kultúra ellenesség! A hangnem már elérte a faluvégi bögrekocsma kultúrszintjét, pár féldeci után! Demeter otthon ossza a véleményét! Én akkor nem megyek moziba, amikor nem akarok, azt olvasok, amihez kedvem van, azt a darabot nézem meg ami érdekel, és aminek a szereplőgárdája színészekből és nem kutyaütőkből áll! Innen tovább Demeternek toll a fülibe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.