Mennyire empatikus Magyarország, és miben tud segíteni az EU? címmel rendeztek minikonferenciát Budapesten, a Kesztyűgyár közösségi házban Katrin Langesiepen EP-képviselő, az Unió szociális bizottságának alelnöke részvételével. A szervezők, Relle Ágnes és Galgóczi Péter igyekeztek azokat megszólítani és meghívni, akik a saját bőrükön tapasztalják nap mint nap, mennyi elfogadásra és támogatásra számíthatnak ma azok, akik segítséget vennének igénybe a mindennapi élethez. Elmondták, hogy politikusokat is hívtak a beszélgetésre, de kormányoldalról válasz nem érkezett. Az ellenzéket Gy. Németh Erzsébet és Lukácsi Katalin képviselte, Dobrev Klára pedig rövid videoüzenetben biztosította támogatásáról a résztvevőket. A moderátor szerepét Váradi Júlia újságíró vállalta magára.

Forrás: b1.hvgblog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Empátia??? Egy frászt még a gondolatok megértése is nagyon rosszul megy

arról nem is beszélve, hogy valójában egy alapvető műveltség – ami a mai matyar rögvalóságban inkább ellenjavalt - hiányában értelmezni sem lehet

„Mennyire empatikus Magyarország, és miben tud segíteni az EU?” címmel rendeztek minikonferenciát Budapesten. A beszámoló alapján igazából az EU-s támogatások felhasználása (beleértve az eltüntetést is) volt a téma, különös figyelemmel a fogyatékkal élők segítésére.
Bár az igazat megvallva az EU-s pénzek nagy részét fogyatékkal élők tüntetik el: ártunk és qurmányunk potentátjai súlyosan műveletlen és az elemi számtanban és logikában is komoly hiátusokkal rendelkező!!
Na de vissza konferenciához, pontosabban az empátiához:
Mint ismert „Az empátia az ókori görögöknél eredetileg a műalkotások megértését jelentette.”, de hic & nunc ennek tagkakása nagyon elvinné a témát egy ha lehet még durvább területre, a mai matyar kultúráéra.
Az idegen szavak szótára szerint: „A beleélés képessége”, amihez hozzáteszik, hogy „a másik személlyel való együttérzés.”! Ami szerintem inkább szűkítés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.