A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult a Magyar Nemzet, amiért a Ridley Jones nevű mesében szerepel egy nembináris bölény, írja a Média1. Fred, a nembináris bölénynek az a bűne, hogy egy korhatárbesorolás nélküli sorozatban szerepel, ez a Magyar Nemzet szerint sérti a médiatörvényt. A sorozatban egyébként van egy olyan karakter, akinek két édesapja van.

Fred az első nembináris karakter olyan sorozatban, amelynek nincs korhatár-besorolása, és van még olyan karakter is a sorozatban, akinek két apja van – írja a media1.hu.

Az NMHH azt válaszolta, hogy nincs mit tenni, mert csak a magyar joghatóság alá tartozó ügyekben tudnak eljárni, a Netflix központja pedig Hollandiában van.

A sorozatban a kifogásolt párbeszéd ez volt:

– Fred különben lány vagy fiú?

– Fogalmam sincs, ő simán csak Fred.

– Oké!

Fredről egyébként azt írja a Los Angeles Times, hogy az első olyan rendszeresen felbukkanó karakter, aki óvodásoknak szánt mesében szerepel.

Forrás: media1.hu24.hu, Telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már teljesen megzakkantak! Ha nem beszélnek róla, a gyerekek észre sem veszik! Hiszen a mesékben sincs meghatározva, hogy fiú, vagy lány az állatszereplő.! Milyen nemű a farkas, aki találkozik Piroskával? Milyen nemű a felfuvalkodott béka?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Giovanni Alba: Hát még, ha a királylány is békává?
kissé felnőttem
szegény vas orru bába még vétlen ja ,hogy holnapután ő lesz a Soros. vén varangy mondja királyfi a megdugsz 3x szépséges királylány leszek aztán a királyfi megkérdezi és mikortól, erre megszólal a banya hány éves vagy, 21 szól a királyfi, és még hiszel a mesékben, hahaha ...
lampa laz
Valamelyik magyar nemzetes magára ismert és most fél, h lebukik, inkább feljelent...
Azért kíváncsi lennék rá, h Orbán ettől boldog, h ennyire hülyére tudta venni az embereket? Mert ez már inkább tragédia.
134.bátor
Nem normálisak. A megfelelèsi kènyszer,mindent felülîr.. undorîtó az egèsz fideszes bagázs
ómió
Na, ugye! Ha már "delegáltan" nem megy az aberrószaporítás, legalább a mesébe "meséljük" bele! Igaz, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.