Az ellenzéki képviselő azt szerette volna megtudni, folyik-e büntetőeljárás a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamely vezetője ellen. „Kérdésének megválaszolására a vonatkozó rendelkezésekre tekintettel nincs lehetőség” - ezt válaszolta a legfőbb ügyész egy Hadházy Ákos által feltett írásbeli kérdésre. Az ellenzéki politikus azt szerette volna többek közt megtudni a vádhatóság vezetőjétől, hogy van-e olyan büntetőügy, melyben érintett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője. Emellett arra is kíváncsi volt, milyen bűncselekmény gyanújával folyik eljárás és kellett-e kényszerintézkedést hozni.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha nincs lehetőség, hát nincs lehetőség. Oszt' Jónapot !
RonaGyuri
Nekem megint egy klasszikus ugrott,

persze a lényeg, hogy Polt ismét hozta a formáját

„van-e olyan büntetőügy, melyben érintett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője.” – kérdezte a legfőbb ügyészt Hadházy Ákos, aki röviden elutasította: „Kérdésének megválaszolására a vonatkozó rendelkezésekre tekintettel nincs lehetőség”! Ami még rosszabb, mint egy „közöd”, lévén a derék legfőbb jogászunk indoklásnak a 2012/XXXVI 42. § 9. pontját adta meg.
Nocsak mit nem látok? A citált helye mi olvasható: „(9) * Az írásbeli választ igénylő kérdésre a kérdezett tizenegy munkanapon belül ad választ. A határidő kezdőnapja a házelnökhöz történt benyújtást követő nap. A válaszadás napja az, amikor a választ postára adták vagy a házelnökhöz megérkezett.” !!! =))
No de vissza a végrehajtok gyöngyéhez. Nekem a klasszikus vicc szellemisége ugrott be Sztálin elvtárs temetéséről: az egész KB-t eltemethették volna!
Az a gyanúm, hogy az egész végrehajtói kar bekasznizása sem lenne túl nagy tévedés, minimum felelőlen (nem az elvárható körültekintéssel vizsgálódnak, ha finom akarok lenni) károkozásban mind elmarasztalható lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.