A teátrum két hétre eltiltotta a munkájától Wunderlichet, beugrós színészekkel helyettesítik a szerepeiben – írja a Blikk.hu.

Itt a Vígszínház hivatalos közleménye Wunderlich Józsefről – nem maradt következmény nélkül a bejegyzéseWunderlich József (k) Jay Gatsby és Ertl Zsombor (fent) Nick Carraway szerepében F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényéből készült színmű próbáján a Vígszínházban 2019. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Wunderlich József a Facebook-oldalán közzétett egy bejegyzést, amelyben azt állította:

munkáltatóját nem igazán érdekli a mindennapokat már több mint másféle meghatározó koronavírus-járvány, hiszen az alapvető óvintézkedéseket sem hozták meg a színészek védelmében.

A Vígszínház tájékoztatásában azt írta:

Wunderlich József Facebook bejegyzései nyomán kialakult helyzetre reagálva a Vígszínház színészgyűlést, majd társulati ülést tartott. A színész mindkét alkalommal kinyilvánította, hogy hibázott, bocsánatot kért a vezetőségtől és a kollégáktól. Elismerte, hogy súlyos károkat okozott a Vígszínháznak.

Azt is megfogalmazták, hogy a mögöttük álló időszakban a Vígszínház vezetősége minden tőle telhetőt megtett, és a lehető legkörültekintőbben járt el a pandémiás helyzet kezelésében.

Ezt a Vígszínház üzemorvosa maga is megerősítette a társulati ülésen. A színház belső életének, egy próbafolyamat közben kialakuló feszültségnek a kezelésére pedig megvannak a Vígszínház újonnan kialakított csatornái.

Hozzátették:

Az elmúlt évek eseményei után különösen érzékeny kérdés, hogyan rendezzük a kialakult helyzetet. Mindeközben a pandémia is folyamatos feszültségben, bizonytalanságban tart mindannyiunkat. A nyilvánvaló jogi és morális kérdések mellett ezt a tényt is figyelembe kell vennünk, amikor döntéseket hozunk.

Belső vizsgálatokat indítottak, amelyek lezárásáig nem tudnak felelősen nyilatkozni konkrétumokról. Jelenleg annyit tudnak közölni, hogy egyelőre a következő két hétben Wunderlich József szerepeit beugrásokkal kollégái veszik át.

Közzétették tájékoztatásként a Szakszervezet és az Üzemi Tanács közös közleményét:

Wunderlich József bocsánatkérését elfogadtuk és tudomásul vettük. Egyértelműen szeretnénk állást foglalni abban a kérdésben, hogy jelenleg a Vígszínházban nem uralkodik félelem és antidemokratikus légkör. A színház dolgozói és igazgatósága a megfelelő protokollokat követve azon fáradoznak, hogy estéről estére felmenjen a függöny. A színházban működő Üzemi Tanácsot, Szakszervezetet sem járványkezelési problémákkal, sem hatalmi visszaélésekkel nem kereste sem Wunderlich József, sem más. A színház elfogadott Etikai Szabályzata szerint senki nem tett bejelentést a mai napig.

Azt is hangsúlyozták, hogy:

Wunderlich József kommunikációjának módját és annak tartalmát nem valamiféle bátor kiállásnak, hanem egy, a színház jóhírét és rangját, tagságát és vezetőjét sértő, a tények pontos ismeretét nélkülöző megnyilatkozásnak tekintjük. Félelmét és szorongásait megértve, őszintén sajnáljuk, hogy indulatai ilyen formában jelentek meg.


Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ez a hülyegyerek nem tudja, hogy a kimondott szó nem vonható vissza, nem lehet bocsánatot kérni...
A bocsánatkérés némelyeket meghatja, de a valóságban értelmetlen megbocsájtani...
Ez a bejegyzés kőbe van vésve, az internetről kitörölhetetlen...és a megsértett lelkekből sem...

Ki kell rúgni a faszba...egy életre megtanulja merre van az előre
simmering73
Két lehetőség van. 1.Józsi be volt nyomva, mikor a fészen izmozott. 2. A Vígszínházban annyira nem uralkodik félelem és antidemokratikus légkör, hogy már az első pillanatban megtörték a gerincét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.