A Budapesti vidámpark sajnos már közel 10 éve (2013-ban) bezárta a kapuit, de aki járt ott valószínűleg az emlékei örökké megmaradnak. Személyes gyerekkori emlékeim szerint már a bejárat kultikus oszlopfői között megkezdődőt az izgalom, ahol toporogva vártuk a bejutást a park területére. A bejutást követően előfordult, hogy az izgalomtól szinte azt sem tudtuk merre is kezdjük a kalandozást. Korosztálytól függően mindenkinek más játék tartozott a kedvencei közé. Nekem elsősorban a régi fa hullámvasút, a gokart, és az elmaradhatatlan dodzsem volt a top 3 mutatvány a parkban. Remélem a vidámpark neon felirata megmenekült és azt valahol megcsodálhatjuk majd az idők folyamán. Mert véleményem szerint ezek a neonbetűk annyira visszatükrözi a hely szellemét, hogy már a látványuk felidézi a régi emlékeket. A ciklont sokáig kerülgettem, de soha nem mertem felülni rá, amit így utólag kicsit bánok. Az óriáskerék, az űrrakéta, és az elvarázsolt kastély, valamint a tükör labirintus és a...

Forrás: retronaplo.hu
Feltöltő: feherb
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Jó hangulatú bejegyzés, számomra is kedves emlékeket ébreszt. Köszönöm! :)
Szerettem a régi Budapestet!
Nyírfa
@feherb: Fontos a fíling, és ezt Te nagyon jól hoztad. Tárgyilagosan, egyszerűen, csak emlékeztél. És ezek közös emlékek. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.