Mózes András az Elkxrtuk című film egyik főszereplője a Színház Online-hoz juttatta el Molnár Áron színművészhez írt nyílt levelét, amelyben a a noÁr mozgalom alapítójának legutóbbi megnyilvánulásaira reagált.

"Kiállok Gubás Gabi és az Elkxrtuk mellett" – nyílt levelet írt az Elkxrtuk színésze
Fotó: MTI/Mónus Márton

Már a Népszavában adott interjúd idején felmerült bennem, hogy valamilyen módon beszélnünk kellene 

- kezdte levelében.

Az ominózus Arany Medál-díjhoz kötődő írásod kapcsán pedig kiállok kolléganőm, Gubás Gabi és minden olyan kollégám mellett, akik hasonló támadások és számonkérések miatt majd félnek elvállalni egy, az Elkxrtukhoz hasonló munkát. Mert az éppen neked vagy az„elitnek” nem tetsző.

Ezt írja Mózes András színész a Színház Online-hoz eljuttatott levelében Molnár Áronnak, aki pár napja kifejtette az oldalán, hogy Gubás Gabi szerinte hazudott, amikor elvállalta az Elkúrtuk c. film főszerepét.

Gratulálok majdnem minden díjazottnak. Gubás Gabinak nem, mert elvállalta az Elkúrtuk című propagandafilmben az egyik főszerepet

- írta akkor. 

Mózes, aki a film másik főszereplője, korábban dolgozott is együtt Molnár Áronnal.

Olyan mélyen benne vagy „Noár” szerepében, hogy már ki sem látsz belőle

- írja egykori kollégájának.

Szerinte Molnár kettős mércét alkalmaz, amikor dicsőíti a színészek politikai szerepvállalását az egyik oldalon, és szörnyűlködik a másik oldalon.

Mózes azt is hosszan indokolja, hogy miért kerültek a valóságtól eltérő elemek az Elkxrtukba, ami "egy percig sem állította magáról, hogy dokumentumfilm", a színész úgy fogalmaz: "megtörtént események alapján létrejött, de félig fikciós mozi".

Azt gondolom, a valós politikai krimi műfaji sajátossága, hogy néhol túlzó, esetleg megkérdőjelezhető elemeket, tartalmakat vonultat fel. Ennyi csibészséget szerintem megenged a műfaj

- írja.

Azért, mert nem értettem egyet valamivel vagy nem tartottam tehetséges, esetleg legitim munkának, attól még nem írtam mindenkinek nyílt levelet és nem kommenteltem véres szájjal. Nem kértem számon. Ahogy az sem fordult elő, hogy ne néztem volna legközelebb az utcán a szemébe annak a színésznek, akivel előtte köszönőviszonyban voltam. Ezt kívánom, Áron, neked is

- inti Molnár Mózest. 

A teljes levél itt olvasható.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Mónus Márton

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Hatalmas összeget kereshetett volna egy reklámfilmmel, de visszautasította a felkérést George Clooney. A filmsztárt egy légitársaság reklámozására kérték volna fel, és egynapos munkáért 35 millió dollárt (11 milliárd forint) kapott volna.

A színész a Guardian-nek mesélte el, hogy feleségével, Amal Clooney-val közösen döntöttek így, mert a cég egy olyan országhoz köthető légitársaság lett volna, amely - bár amerikai - szövetséges, de néha megkérdőjelezhető dolgokkal hozható kapcsolatba. Ezért úgy vélte:

"ha csak egy percig nem tudnék aludni miatta, akkor nem éri meg". "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Van pár haladár színész, aki Ii.Világháborús filmben nem vállal német szerpet. Na noár akárkivel kézenfogva elballaghatnának!
Aki Én
,,Szerinte Molnár kettős mércét alkalmaz, amikor dicsőíti a színészek politikai szerepvállalását az egyik oldalon, és szörnyűlködik a másik oldalon."

Nem a politikai szerepvállalásról van szó, hanem a hazudozásról, megtévesztésről, történelemhamisításról, ma oly gyakori, nem éppen érdek nélküli dörgölőzésről.
Szóval kicsit sem mindegy, hogy ki mellett vállalsz szerepet.
Emmersson71
Mózes úr!

Nyíltan hazudni ténykérdésekben, az "munka" ?!
Én meg azt hittem... mindegy is :)
Macskaszem
Ez egy propaganda film, aki szerepet vállal benne, az nyiltan kiáll a diktatúra mellett. Vagy azért mert egyetért vele, vagy azért mert van az a pénz...
Noárnak meg van egy egészséges értékítélete. Ennyit Mózesről.
Giovanni Alba
"Hatalmas összeget kereshetett volna egy reklámfilmmel, de visszautasította a felkérést George Clooney. A filmsztárt egy légitársaság reklámozására kérték volna fel, és egynapos munkáért 35 millió dollárt (11 milliárd forint) kapott volna.

A színész a Guardian-nek mesélte el, hogy feleségével, Amal Clooney-val közösen döntöttek így, mert a cég egy olyan országhoz köthető légitársaság lett volna, amely - bár amerikai - szövetséges, de néha megkérdőjelezhető dolgokkal hozható kapcsolatba. Ezért úgy vélte:

"ha csak egy percig nem tudnék aludni miatta, akkor nem éri meg". "
TJimmy
@Giovanni Alba: és kávézni sem akar Varga Judittal :DDD
Nessy
@Giovanni Alba: Van, akinek stabil elvei vannak, és azt még milliókért sem adja fel!
simmering73
@Rizikó: II.világháborús film, ezt így írjuk, te félanalfabéta. A mondatot meg be kellene tenni a google fordítóba és kattints a "magyar"-ra.
namihami
Mózes (az Olajfák hegyéről??- stílszerű) Áron kiállt amellett a film és a többi szereplője mellett (mert ugyebár ebben azok is benne vannak), amiért extra mértékű gázsit kaptak a filmet felvállaló szinészek.
Meglepő?!?!
Toller Béla
Ez a mózes nem az a Mózes ! Ennek itt, ennek a hitványnak nincsenek elvei, hasa van, amit tömnie kell. Mint a gubásgabinak, az álszendének. Ami meg a dokumentum jelleget illeti, hát teljesen úgy van megcsinálva, hogy még a TV2 is idézhessen belőle- Aki megnézi, nem mindjárt az jut az eszébe, hogy ez mennyire hazug, mennyire önkényes, mennyire távol állnak a karakterek a valódiaktól ...És mózes, ez a fajta megközelítés már előkészített egy meglehetős nagy égést, ne akard, hogy itt megint kigyulladjon a pajta...kurvára rajtavesztesz, ez most már nem lehet majd kétséges !
Málna
@Nessy: De csak ha már amúgy is milliói vannak...:-) Ne légy naiv...
Málna
@Emmersson71: Egy színész nem tud hazudni. Egy színész csak eljátssza a szerepet, amit kiosztottak rá.
Rizikó
@simmering73: Ukrán létedre egész szépen gagyogod a magyart!
CsipkeRózsa
Mózes, Mózes, ez csak egy kis csibészség volt?! Inkább egy nagy hazugság, és egy aljas gyűlöletkeltés.
Emmersson71
@Málna: És a színészben ott az ember, aki elvállalja a színész-felének a szerepet. Az ember tudja, hogy egy propagandafilmben fog játszani! Tudja, hogy amit tényként kell bemutatnia, ordas nagy hazugság.
Mégis elvállalja :(
Málna
@Emmersson71: Tényként? Én nem olvastam ilyet. Ez egy film, nem dokumentumfilm. És egy színésznek amúgy sem kell tudnia, hogy mi az igaz és mi nem az a szerepében.
Nyírfa
@Toller Béla: " Ez a mózes nem az a Mózes ! " Ez lett volna az én mondatom is. :)
Minden benne van.
laja70
@Málna: Nem dokumentumfilm, nem játékfilm, hanem heccfilm...
laja70
@Horizont: Jó kérdés! Nem bukott meg, csak a lőtéri kutyát sem érdekli...
Málna
@laja70: Nevezd, ahogy akarod. A lényeg, hogy nem dokumentumfilm.
simmering73
@Rizikó: Szebben mint te, aki még az anyanyelvét is, bozgor. Írd le románul.
Nessy
Ó, tudjuk! Művészfilm! Art moziban is vetitették, pl. kötelezően diákoknak. Régi "szép ötvenes évek'! Nézőtéri "vatta": kiskatonák, diákok!
surdilloFUJT
@Málna: ...hanem egy aljas mafiafőnök orbán izlésének megfelelő rágalmazó hazug valami,magyarán fidesses szar!!!
karma1
Jol is teszi majd az a szinesz, aki nem vallal el az Elk*rtukhoz HASONLO produkcioban semmilyen szerepet sem, mert az azt jelenti, hogy eleve egy politikai celokra felhasznalt lejarato-propagandafilm szereploje lenne! mint ahogy ez a diszpeldany pasi, meg a gubas gabi is azok voltak: semmi mas, csak egy lejarato propagandaeszkoznek hasznalt olcso szineszecske! Az, hogy neki nincs gerince, az egy dolog - de ha majd a gyerekei felnonek gabinak - ok majd hogy fognak gondolni az anyjuk "hostettere"?
teuton57
A MEGKURTUK video (filmzene Fekete Pako, föszereplök Borkai, az ügyved-haverja es az ikerkurvak)) miert nem lett MÜVESZFILM??? Arra miert nem viszik kötelezöen csoportosan a diakokat???
ómió
Na! Te is elkaszáltatod magad az efftársakkal?
cirip
Miolnár egy nagyképű, fontoskodó bunkó.
A többiek színészek, akik eljátszanak egy szerepet, amit rájuk osztottak.(amire felkérték őket).
Egy színész színjátsszon és ne politizáljon.

Másrészt a hazai választékban nem található olyan szintű színész, -aki, ha még látható módon a pályán szeretne maradni-, bármit is visszautasíthatna, mert egyik sem akkora hatalmas művész,
Sámannus
Álljál ki nyugodtan Én is kiállok a rendőrök mellett akinek az ellátását egyes kórházak megtagadták. Mert a nem erőszakos tömeg egészen puha bazalttal dobálta őket, akik csak fényjátéknak használták a felgyújtott gépkocsikat. Az utcai tűzcsapok megnyitásával pedig az egész város működését igyekeztek aljas módon tönkretenni. A szurkolókat hivatásos gazemberekkel erősítették meg. Azt meg lefoschom, hogy téged meg jól megfizettek.
Álljál csak ki te nagy ökör vagy nekem nem más!
evacica
Sajnos van akinek a pénz többet jelent az igazságnál ! Én is láttam mit művelt 2006 Orbán és bandája, az égő Budapestet a vizelet szagú Kossuth teret, az előre eltervezett TV Székház ostromát, a rendőrök megtámadását! Érdekes a cca 400 sérült rendőról nem esik szó soha, akit ez a békés orbáni csőcselék támadott meg! A Kossuth téri fidesz vezető uszító napi beszédéről, és, hogy kiket kötnének fel a lápaoszlopokra! Na ez is 2006 volt, nem felejtünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.