Már több mint 1,4 milliárd forintra rúg a végösszeg.

800 millióra tervezték az Elk*rtuk gyártási költségeit, de nagyon elszámolták magukatFotó: ELK RTUK/Facebook

Tovább nőtt a 2006-os budapesti zavargásokat egy kitalált narratíva alapján ábrázoló Elkxrtuk című film Nemzeti Filmirodánál regisztrált filmgyártási költsége, így a magyarországi forgatások után automatikusan igénybe vehető közvetett állami támogatás összege is nőtt – írja a napi.hu a Filmiroda 2021. december 20-ai állapotot mutató nyilvántartása alapján.

A játékfilmet gyártó Mega Film Kiadó Kft. tavaly még A hazugság ára címmel vetette nyilvántartásra, akkor még a produkciót 800 millió forint gyártási költséggel tervezték.

A büdzsé összege előbb 1,142 milliárd forintra, majd – a legutóbbi adat szerint – 1,436 milliárd forintra ugrott.

A filmes és adószabályok szerint az alkotók a költségvetés 30 százalékáig igényelhetnek társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást, ami az Elkxrtuk esetében 431 millió forintot jelent.

Az Elkxrtuk gyártási költségének Filmiroda általi ellenőrzése még nem zárult le, a Mega Film eddig három olyan részszámlát nyújtott be, amelyet a Filmiroda befogadott és ez alapján – jogerős határozatban – megállapította a közvetett állami támogatás összegét. Ez az igénybe vehető 431 millióból eddig – 2021. december 20-ig – 232 millió forint volt.

Forrás: napi.hu
Fotó: ELK RTUK/Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Itt a mi pénzünk lett elkúrva, nem kicsit, hanem NAGYON!
És a mi országunk lett elkúrva, nem kicsit, de NAGYON!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Horizont: Ezeken a minden többszörösébe kerül a tervezettnél, meg sem lepődünk!
telegdilaci
Remélem az a Faszkalap gazember aki rendezte ezt a lejárató hazugság propaganda,politikai megrendelésre készített film többlet költségét,visszafizeti a Magyar adófizetőknek,akiknek a pénzéből csinálták ezt a szemetet!
rbela
Nagyon fontos volt ez a propaganda film, Ennyi pénzért.
human
@rbela: A választásokra időzítették és Dobrev Klárát tartották befutónak. Ezért adták a Dobrev-et játszó nő szájába a történelemhamisítást.
human
@Horizont: Nem láttam a filmet, csak mesélték,hogy valahogy Karácsony Gergelyt is sikerült bele írni. Nem kizárt, hogy utólag vágták bele a filmbe mikor úgy nézett ki Karácsony nyeri az előválasztást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.