A japán Rjuszuke Hamagucsi rendezte Doraibu mai ka (Drive My Car) című filmdráma kapta meg szombaton az amerikai Filmkritikusok Nemzeti Társaságának fődíját.

Kiosztották az amerikai filmkritikusok díjait! Itt vannak 2021 legjobb filmjei

Fotó: Valery HACHE / AFP

A májusi cannes-i filmfesztiválon a film elnyerte a legjobb forgatókönyv díját és a nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI díját is megkapta. Japán a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriába nevezte. A közelmúltban pedig a filmnek ítélték a New York-i és a Los Angeles-i filmkritikusok díját is – idézte fel a Variety.com.

A filmdráma Murakami Haruki Férfiak nők nélkül című novelláskötetének egyik írása alapján készült. A háromórás alkotás egy színházi rendező és egy fiatal lány találkozása, akiknek a múltjukkal kell szembesülniük.

Az amerikai filmkritikusok társasága nemcsak a legjobb film díját ítélte oda az alkotásnak, hanem a legjobb rendezés és forgatókönyv díját is, a főszereplő Nisidzsima Hidetosi pedig a legjobb színész elismerését kapta.

Az amerikai Filmkritikusok Nemzeti Társasága (N.S.F.C.) nem válogat jelölteket a díjaira, a díjkategóriák első három helyezettjét egyszerre jelentik be.

A legjobb színésznő elismerését a Párhuzamos anyák című Pedro Almodóvar-filmben nyújtott alakításáért Penélope Cruz kapta.

Az operatőri díjat a The Green Knight című filmnek ítélték, a legjobb nem fikciós film pedig a Menekülés című animációs dokumentumfilm lett.

A Filmörökség-díjat Maya Cade-nek, Bertrand Tavernier-nek és Peter Bogdanovich-nak ítélték oda.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Nincs benne egyetlen holokasztos film sem? Antiszemétizmus!
Szalay Miklós
Miken múlik az elismerés, a siker, az, hogy kik kapják a díjakat:

egyvilag.hu/temakep/106.shtml

Mert messze nem csak a minőségen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.