Egy éve hunyt el az ismert humorista.

Sas József özvegyének megható vallomása: "Szinte érzem a jelenlétét"

MTI Fotó: Kollányi Péter

Sas József 2021. január 17-én hunyt el. Özvegye azt szeretné, ha halálának évfordulóján megboldogult férje munkásságára emlékeznének inkább az emberek.

"Beszélhetek arról, hogy mennyire fáj, hogy már egy éve nincs velem, de ez evidens, hiszen 44 éven át voltunk házasok. Vagyis ezzel semmi újat nem mondok. Persze azzal sem, hogy a halálával megszűnt az utolsó és egyetlen politikai kabaré, de talán mégiscsak erről illenék beszélni, hiszen ő maga volt a Mikroszkóp Színpad. Olyan nevek fordultak meg nála mint Ruttkai Éva, Bessenyei Ferenc, Hacser Józsa, vagy éppen Agárdy Gábor. Olyan táblás házzal mentek az előadások, hogy az emberek szó szerint a csilláron is lógtak és volt, hogy a külügyminisztériumból telefonáltak Jóskának, hogy szorítson helyet egy külföldi delegációnak, mert híre ment a kabarénak és látni akarják"

- mondta Sas József özvegye a Ripostnak. 

"Való igaz, hogy egyedül vagyok ebben a nagy házban, de eszem ágában sincs elköltözni innen. Itt vannak az emlékeim, itt éltünk boldogan 42 hosszú éven át. Bármerre nézek, minden felidéz bennem valami szépet. A hálószobája és a ruhái is érintetlenül állnak, akárcsak a dolgozószobája. A nappaliban pedig központi helyen van Gyémánt László alkotása, amit Jóskáról festett. Minden reggel köszöntöm és minden este elbúcsúzok tőle, gyakran meg is simogatom. Szinte érzem a jelenlétét a falak között. Az utolsó két évünk gyötrelmes volt, hiszen gyakorlatilag huszonnégy órában ápoltam őt, még ha volt is segítségem. Ennek ellenére bármit megadnék azért, hogy ma is itt legyen velem..."

– tette hozzá az özvegy a lapnak. 

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Egy igazán becsületes hűséges asszony! A mai világban 100.000 nőből talán 1=2 lehet ennyire hűséges...Sajnálom szegényt :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.