A Tarantobelus jeffdanielsi nevű parazita tarantulákat öl, éppúgy, mint Daniels az 1990-es Aracnophobia – Pókiszony című filmjében.

Jeff Danielsről neveztek el egy pókölő férget

Fotó: Angela Weiss / AFP

A Kaliforniai Egyetem riverside-i intézményének (UC Riverside) szerdai közleménye szerint a színész kitüntetésként értékelte az elnevezést, "melyet egyetlen más előadó sem mondhat magáénak".

A Tarantobelus jeffdanielsi nevű önmegtermékenyítő hermafrodita féreg egy a több mint 25 ezer fonálféregfaj közül, melyet a tudósok felfedeztek és elneveztek. Az Encyclopedia Britannica szerint ezek a paraziták a legnagyobb számban előforduló állatfajok közé tartoznak, megtalálhatók növényeken, a sörmalátában és a földkéregben is.

Közülük a jeffdanielsi az egyetlen, amely a tarantulákkal, más néven madárpókokkal végez. A pók szájában lakik és különös módokon befolyásolja a viselkedését, például akadályozza, hogy használja csáprágóját.

"Daniels a filmben pókölőt játszik, vagyis azt, mint ez a féreg"

- mondta Adler Dillman, az UC Riverside parazitológusa, az élősködőt felfedező kutatócsoport vezetője, aki az első jelzést egy tarantulatenyésztőtől kapta. A tenyésztő 2019-ben arról beszélt neki, hogy egy furcsa betegség az összes pókját elvitte.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.